Annonce
Aabenraa

SønderjyskE-cheftræner: Tempo vil afgøre kampen

Lørdag får cheftræner Olivera Kecman og SønderjyskE Damehåndbold besøg af DHG Odense i Arena Aabenraa. Arkivfoto: Claus Thorsted
Der er formentlig en meget tæt kamp i vente, når DHG Odense gæster Arena Aabenraa lørdag. For SønderjyskE's cheftræner, Olivera Kecman, bliver nøglen til sejr godt forsvarsspil og tempo.

Aabenraa: Den gode nyhed er, at SønderjyskE Damehåndbold har vundet alle sine hidtidige kampe i 1. division. Den dårlige nyhed er, at der stadig resterer 20 spillerunder.

Og nu venter endnu en kamp mod et af de hold, der ligesom SønderjyskE forventes at blande sig i topstriden: DHG Odense gæster Arena Aabenraa.

- Vi har i mange år haft det svært og haft nogle tætte kampe, når vi har mødt DHG. Specielt i Odense, siger cheftræner Olivera Kecman, der peger på fynboerne venstreback Frida Maag Damgaard og playmaker Caroline Toft Nielsen som de største profiler.

- Men de har farlige spillere hele vejen rundt, så det er ikke kun én eller to spillere, vi skal koncentrere os om. De spiller meget hurtigt og spændende håndbold angrebsmæssigt, forklarer Olivera Kecman.

Annonce

Vi vil gerne bestemme, hvilket tempo kampen skal udvikle sig i. Det kræver, at vi står rigtig godt i forsvaret.

Olivera Kecman, cheftræner, SønderjyskE Damehåndbold

Fløjspiller gør comeback

SønderjyskE viste gode takter i forsvaret i den seneste kamp mod Bjerringbro FH, der kun formåede at score 22 mål, og det skal gerne fortsætte.

- Vi har uden tvivl fokus på forsvaret, hvor vi gerne vil stå meget kompakt og stabilt i vores 6:0-forsvar, så vi kan komme til at løbe med dem, siger cheftræneren, der mener, at netop tempoet kan blive afgørende for kampens udfald.

- Vi vil gerne bestemme, hvilket tempo kampen skal udvikle sig i. Det kræver, at vi står rigtig godt i forsvaret, siger Olivera Kecman.

Det bliver nemlig duellen, mener hun. Et stærkt, fynsk angrebskollektiv mod et forhåbentligt bomstærkt forsvar og derfor mulighed for at løbe kontra.

Sidste sæsons topscorer, Celina Hansen, fik comeback for SønderjyskE i Bjerringbro, og lørdag er Rikke Hoffbeck med igen efter hun brækkede hånden. Dermed er det kun Nina Bech, der mangler, og hun er ude med en skade på ubestemt tid.

- Det vil forhåbentlig betyde, at vi har energi til at lægge pres på hele kampen, fastslår Olivera Kecman.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce