Annonce
Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-direktør om angrebsstjernes flugtforsøg: Det går ud over spillertruppen og staben. Det er hans valg. Ikke vores

Haji Wright har taget ureglementerede midler i brug for at komme væk fra SønderjyskE. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Haji Wright har nedlagt arbejdet i SønderjyskE, hvor ingen ved, hvor den amerikanske angriber befinder sig. Direktøren og cheftræneren virker forbløffet over Wrights metoder, der kan skyldes dårlig rådgivning, og direktøren understreger, at klubbens økonomi ikke lader sig presse til at sælge angriberen, med mindre det rette tilbud kommer.

Fodbold:  SønderjyskE-direktør Jonas Lygaard ved godt, at klubben er i en kattepine, fordi Haji Wright har valgt hårdhændede metoder for at komme ud af sin kontrakt med klubben.

Men Lygaard antyder også, at SønderjyskE ikke vil lade sig trække rundt i manegen af, at den amerikanske angriber vil stikke af fra sine forpligtelser.

- Det optimale er, at vi finder en løsning meget snart. Både for ham og for os, så vi ved hvilken retning, vi skal i, siger SønderjyskE-direktøren.

Annonce

- Som det ser ud lige nu, finder vi en løsning, hvor Haji skal videre. Men vi sælger ikke Haji, før vi har det rigtige tilbud på ham. Vi har stadigvæk seks uger tilbage af transfermarkedet. Så når vi føler, vi er klar til det, og det rigtige tilbud er der, så sælger vi ham.

- Jeg tror, det er ret tydeligt, at han gerne vil videre, men igen er det vigtigste, at vi er tro mod vores værdier og den retning, klubben er på vej i. Vi føler os ikke presset.

Direktøren pointerer, at Wright er gået mod de værdier, som klubben ønsker at efterleve.

- Det er han bestemt. Når man laver sådan en aktion, som han gør, er det mod resten af spillertruppen. Det går ud over spillertruppen og staben. Det er hans valg. Det er ikke vores valg.

Lygaard pointerer, at et salg kan være lige om hjørnet, hvis prisen er den rette.

- Vi er ikke presset økonomisk til at sælge. Vi er ikke afhængige af at sælge ham, før vi kan købe en anden spiller, så hvis vi ikke føler tilbuddet er det rigtige for os, så sælger vi ham ikke.

God tid endnu

Spørgsmålet er nu, om interesserede klubber vil forsøge at presse prisen på amerikaneren ned vel vidende, at han ikke kommer til at bidrage hos den danske klub.

- Det kan man sige. De kan have en tendens til at gøre det, men det er ikke noget, vi lader os presse af. Som jeg sagde før, har vi seks uger tilbage af vinduet. Hvis det rigtige tilbud ikke er der, sælger vi ham ikke.

Så udadtil gives der udtryk for, at klubben stadig kan sætte hårdt mod hårdt og beholde angriberen mod hans ønske.


Hvis vi er ved 31. august, og vi ikke får det rigtige tilbud, så sælger vi ham ikke. Det er først, når vi er klar til det.

Jonas Lygaard, SønderjyskE-direktør


- Bestemt. Hvis vi er ved 31. august, og vi ikke får det rigtige tilbud, så sælger vi ham ikke. Det er først, når vi er klar til det. Vi har nye ejere, og vi har en økonomisk base, der er rigtig solid. Vi lader os ikke presse til noget.

- Jeg tror ikke, vi når til 31. august, før vi har en konklusion, men nu må vi se.

Annonce

Løbet fra forpligtelser

Jonas Lygaard understreger, at Wright er løbet fra de forpligtelser, han har over for sin arbejdsgiver og sit hold.

- Vi ved, hvem der er arbejdsgiver, vi ved, hvem der betaler. En spiller har en forpligtigelse over for sin klub, han har en forpligtigelse over for sine kollegaer. Det vil sige resten af teamet. Og det er ikke mig eller resten af teamet, der har valgt, at han agerer på den måde, han gør. Det er noget, han har gjort, og det kan vi have en holdning til. Om det er Haji selv, eller om det er Haji, der har fået den forkerte rådgivning til at gøre noget, det kan man ikke rigtig gisne omkring, men der er nogen, der har givet ham nogle råd omkring, hvad han skal gøre. Om vi og spillerne føler, det er det rigtige, det må I selv gætte jer til. Men jeg ved udmærket, hvem der betaler min løn, og hvem, jeg står til ansvar for. Det bør alle mennesker vide og have respekt for de mennesker og yde det stykke arbejde, man er ansat til.

Annonce

Træner mangler en angriber

Cheftræner Michael Boris er efterladt med en akut mangel på spidsangribere. Anders K. Jacobsen var den eneste deciderede spydspids i premierekampen i Silkeborg.

Islandske Sveinn Gudjohnsen, der er på kontrakt i SønderjyskE-søsterklubben Spezia og har været udlejet til OB, var til prøvetræning i sidste uge, men han er sendt videre. Ifølge avisens oplysninger var angriberen ikke i en fysisk tilstand, hvor han inden for den nærmeste fremtid kunne byde ind med noget brugbart.

Så han er ikke trænerens løsning. Michael Boris giver i øvrigt udtryk for, at det må være indlysende, hvad han mener om Haji Wrights fremgangsmåde.

- Skal jeg sige noget til det? Jeg tror, du ved, hvad jeg synes om det. Han er ikke tilfreds. Hvad kan vi gøre? Vi kan sende ham til træning, men han ville ikke give den indsats i kampene, som holdet behøver. Men han er ikke til træning, så vi er én mand nede.

- Direktøren, Joe Manns og Platek-gruppen må beslutte, hvad der skal ske, siger Michael Boris.

Annonce
Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterer: Forsvarer overbeviser igen, og midtbanemand ramte den lige i rumpetten

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Lokal politiker fik Hyballa-banner flået ned af kontrollører: - Min grænse går, når træneren bliver beskyldt for vold

Varde For abonnenter

Mangeårig redder og tillidsmand om fartbøder til frivillige: Vi taber hver eneste gang

Vejen

Adolf er en af kommunens ældste borgere: Antallet af ældre over 100 år er steget

Erhverv For abonnenter

Hvorfor skulle man ikke kunne lave en is, der smager af øl, tænkte ismageren Pia fra Fanø: For få år siden var hun gymnasielærer

Varde For abonnenter

Succes i specialklassen: Nu er hunde de nye hjælpelærere

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Pludselig dumpede bolden ned foran Mpindis fødder: Tordendrønet kom fra et uventet sted

Tønder

Bingo: Vognmand investerer massivt i fremtiden

EfB

Hyballa: Jeg ville elske at arbejde med van der Vaart

Sønderborg For abonnenter

Brødre med succes: Omsætning i korn- og foderstofselskab er vokset eksplosivt med dem i spidsen

Navne For abonnenter

Alle kendte Holger, der nu runder 100 år: - Heldigvis fejler knoppen ikke noget

Erhverv

Nystartet firma med gaderacer har solgt fire biler: - Vi går efter en slutspurt efter sommeren

Annonce