Annonce
Sport

SønderjyskE dukket efter 40 sekunders overtid

SønderjyskE kom tilbage fra 0-2 og 2-4, men tabte i overtiden mod Aalborg Pirates. Foto: Jacob Schultz

AALBORG: To comebacks var ikke nok for SønderjyskE, da holdet tirsdag aften var på besøg i Aalborg.

Efter 4-4 efter tre perioder skulle kampen ud i overtid, men den blev kortvarig. Aalborg skulle blot bruge 40 sekunder, inden Mikkel Højbjerg med sin anden scoring denne aften gjorde det til 5-4.

Aalborg sluttede bedst, lige som holdet startede bedst. Spencer Humphries og Mike McNamee havde med få minutters mellemrum scoret for værterne i første periode, så mesterholdet kunne gå til den første pause med en føring på 2-0.

Hvis hjemmepublikummet tog det som signal til en let sejr, tog det fejl. Efter godt 10 minutter af anden periode havde gæsterne bragt balance i regnskabet. Først var det Anders Førster og Rod Pelley, der assisterede Mads Lunds reducering, og dernæst var det Førster selv, der fik assistance til udligningen fra Martin Eskildsen og tilbagevendte Frederik Bjerrum.

Der gik dog kun 21 sekunder, inden Tobias Maximilian Ladehof havde givet Aalborg en ny føring, og 3-2 blev til 4-2 ved Mikkel Højbjerg efter 13 minutter før tid. Denne gang troede tilskuerne nok for alvor, at Aalborg-sejren var i hus, men T.J. Moore og Rasmus Nielsen sendte kampen ud i overtid. Det gav en dukkert i overtid, men trods alt et point med hjem til Vojens.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce