Annonce
Sport

Sønderjyske ender formkrise med comeback mod Esbjerg

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Efter to sene mål vandt Sønderjyske søndag 2-1 over Esbjerg og fik dermed sin første sejr i syv kampe.

Sønderjyske vendte søndag et truende nederlag til sejr på få minutter, da holdet vandt 2-1 på hjemmebane i 3F Superligaen over Esbjerg, som sluttede med ni mand på banen.

Det er Sønderjyskes første sejr i Superligaen i syv kampe.

Allerede efter seks minutter bragte Mohammed Dauda ellers Esbjerg foran, og det resultat så ud til at holde, indtil Artem Dovbyk dukkede op i feltet og udlignede med lidt over ti minutter tilbage.

Fem minutter senere sikrede Christian Jakobsen Sønderjyske sejren, da han scorede på et straffespark.

Med sejren sørgede Sønderjyske for at holde afstanden ned til Esbjerg, der med en sejr kunne have mindsket hullet op til sønderjyderne til tre point.

Sønderjyske ligger efter 19 kampe på 11.-pladsen med 22 point, mens Esbjerg ligger på 13.-pladsen med 13 point.

Esbjerg lagde ellers bedst ud, og allerede efter seks minutter bragte holdet sig foran.

Mathias Kristensen tog et frispark, inden Sønderjyske-forsvaret var kommet på plads, og herefter kunne Mohammed Dauda prikke bolden i nettet til 1-0.

Begge hold havde svært ved at kontrollere kampen, og i stedet for chancer og afslutninger var kampen præget af dueller og frispark.

Inden pausen blev der således uddelt fire gule kort, to til hvert hold.

Kort efter pausen var Mohammed Dauda tæt på at bringe Esbjerg yderligere foran, men fra en fri position i feltet skød han ved siden af målet.

Sønderjyske tog dog sejren efter nogle dramatiske slutminutter.

Med lidt over ti minutter tilbage af kampen udlignede Artem Dovbyk, da han var først over en løs bold i feltet.

Og kort tid efter vendte det helt for Sønderjyske, da Daniel Anyembe begik et straffespark, som Christian Jakobsen satte sikkert i nettet. Anyembe blev samtidig udvist i situationen for at fratage en oplagt målchance.

I dommerens tillægstid fik også Rodolph Austin marchordre, da han fik sit andet gule kort.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Haderslev

Den tandløse prisvinder

Annonce