Annonce
Sport

SønderjyskE er to forwards fra en fuld trup

SønderjyskE's sportschef, Kim Lykkeskov, har haft travlt i sommerpausen. 12 spillere har sagt farvel, mens syv nye spillere er hentet ind. Han håber på at finde to nye angribere, inden sæsonen går i gang. Arkivfoto: Jacob Schultz

Kim Lykkeskov er i fuld gang med at færdiggøre SønderjyskE's trup til næste sæson. Kun to ekstra udenlandske angribere skal der skrives kontrakt med, inden Mario Simioni har hele truppen til den kommende sæson på plads.

Forstærkninger: Mens der er sommerpause i ishockeyligaen, og spillerne fortsat ikke træner på is, arbejder SønderjyskE's sportschef, Kim Lykkeskov, hårdt på at få truppen til næste sæson klar. Og han er næsten færdig med arbejdet.

Syv nye spillere er kommet til, siden SønderjyskE røg ud af turneringen i kvartfinalen mod Esbjerg Energy. Men der mangler fortsat to angribere, inden der er fuld trup.

- Vi mangler to udenlandske angribere. Vi vil gerne have noget rutine ind, som kan hjælpe holdet med både mål og point, siger Kim Lykkeskov.

Annonce

Ændringer i truppen

SønderjyskE's tilgange:


 • Patrick Galbraith
 • Rasmus Schultz Lyø
 • Matt Prapavessis
 • Frederik Bjerrum
 • Daniel Madsen
 • Phil Marinaccio
 • TJ Moore
 • Derudover har Kyle Wharton forlænget sin kontrakt, så han også er i SønderjyskE i den kommende sæson.

SønderjyskE's afgange:


 • Joni Myllykoski
 • Jace Coyle
 • Justin Hache
 • Magnus Leth Nielsen
 • Derek Damon
 • Søren Dau Mortensen
 • Patrick Dwyer
 • Tyle Fiddler
 • Greg Gibson
 • Kristoffer Mohr
 • Thomas Spelling
 • Mads Stephansen
SønderjyskE har forlænget kontrakterne med fire unge spillere fra Vojens IK. Fra venstre er det Mathias B. Hansen, Anders Biel, Andreas Holzmann og Mikkel Jensen.Privatfoto

Genopbygning

Generelt har der været gang i svingdøren hos SønderjyskE. De syv nye spillere skal erstatte 12 spillere, der har sagt farvel i klubben. Derudover har Kim Lykkeskov også haft travlt med at få forlænget kontrakter til nuværende spillere.

Dermed er det en genopbygning, der skal i gang i SønderjyskE, så holdet igen kan være med i de rigtige sjove kampe sidst på sæsonen.

- Vi vil have to holdspillere, der vil gøre alt for holdet, og som kan se sig selv være med til at bygge det her hold op igen, siger sportschefen.

Kim Lykkeskov håber på, at der kan være skrevet kontrakt med de to nye spillere inden august, så de kan være med til træningskampene inden sæsonen. Men der er ingen deadline, så længe de kan være med i de første turneringskampe i september.

Forlængelser til unge

Torsdag kan klubben offentliggøre, at den skriver kontrakt med fire unge spillere. Det drejer sig om backen Andreas Holzmann samt forward-trioen Mathias B. Hansen, Anders Biel og Mikkel Jensen. Alle fire var de sidste år en del af U17-holdet i Vojens IK, der vandt danmarksmesterskabet. Derudover har de også alle fire spillet på U-landsholdene.

De fire unge spillere er i øjeblikket med i den hårde sommertræning, og de kommer også med, når holdet igen begynder at træne på is. Men de bliver ikke en del af førsteholdet.

- De kommer med i træningen, og så må vi se, hvad Mario Simioni ser i dem. Vi skal have gang i et forløb, hvor de unge ser, at vi har øje for dem. Vi åbner døren, og så håber vi, at de kan gribe chancen, forklarer Kim Lykkeskov.

Anders Biel fik i sidste sæson debut på førsteholdet, hvor han fik 14 kampe. De tre andre har endnu ikke fået debut.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce