x
Annonce
Sønderjyske HH

SønderjyskE fik en syngende fiskerlussing

SønderjyskE kan foreløbig glemme alt om slutspil efter en elendig kamp hjemme mod Lemvig-Thyborøn. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Chancerne for en plads i slutspillet er ved at fortone sig for SønderjyskE, der leverede en elendig indsats mod et hårdtarbejdende hold fra Lemvig-Thyborøn, der viste den vilje og iver, det kræver at vinde håndboldkampe.

HÅNDBOLD: En historisk blamage har sat et foreløbigt punktum for al snak om SønderjyskE som den ene af otte slutspilsdeltagere. SønderjyskE tabte hele 18-26 mod bundeholdet Lemvig-Thyborøn hjemme i Skansen.

Og er du gal, for en indledning på kampen.

Splitter ravende vanvittigt.

Når nu SønderjyskE så gerne vil med i slutspillet, og Lemvig-Thyborøn nede på næstsidstepladsen kæmper for overlevelse, er det noget nær uforklarligt, hvordan hjemmeholdet i Skansen på mindre end 10 minutter formåede at komme bagud med 0-6. Uforklarligt. Og et vanvittigt kollaps.

Men det var ganske vist, at der var spillet mere end 10 minutter, inden indskiftede Sveinn Johannsson inde på stregen lukrede på det syv mod seks-spil, som hjemmeholdet måtte forlade sig på for at bryde gennem Lemvig-forsvaret. Først da fik hjemmeholdet reduceret til 1-6.

Forud var fået en af de værste oplevelser, hjemmeholdet i Skansen har været vidner til. Frederik Ladefoged fra stregen og højreback Jon Andersen havde allerede misbrugt oplagte scoringsmuligheder, da

Aaron Mensing forvaltede et straffekast alt for lemfældigt. Han og de øvrige SønderjyskE-spillere gav Lemvig-målmand Ronnie Nicolaisen en tidlig heltestatus af en størrelse, hans talent trods alt ikke berettiger til.

Da Jørgen Rasmussen fra fløjen kunne give gæsterne en føring på 4-0, tog SønderjyskE-træner Kasper Christensen allerede sin første timeout.

Og mens målmand Nicolaisen optrådte som helt i målet, var Lemvigs venstreback nærmest verdensmester. Mads Thymann – det er da ikke det værste navn at bære rundt på, når man kommer den egn – hamrede fem af de første seks scoringer i kassen. Hans direkte modspiller, Jon Andersen, kunne hverken få tingene til at fungere i den ene eller den anden ende af banen.

Bedre gik det ikke for Arnar Birkir Halfdansson, da han afløste sønderjydernes fynbo. Kasper Christensen skiftede flittigt ud, men ved pausen var Lemvig-føringen stadig på fire mål. Men intet var afgjort. SønderjyskE har tidligere leveret stærke comebacks, og Lemvig smed en kæmpeføring væk hjemme mod Skanderborg og måtte nøjes med et enkelt point.

Annonce

optakt

SønderjyskE - Lemvig-Thyborøn 18-26 (10-14)

Stillinger undervejs: 0-6, 4-8, 6-11, 9-13, 14-16, 15-21

Målscorere, SønderjyskE: Frederik Børm 4, Aaron Mensing 3, Lasse Hamann-Boeriths 2, Alec Smit 2, Mikkel Møller 2, Arnar Halfdansson 1 (1), Frederik Ladefoged 1, Kasper Olsen 1, Oskar Sunnefeldt 1, Sveinn Johannsson 1

Topscorer, Lemvig: Mads Thymann 10

Udvisninger: SønderjyskE 0, Lemvig 2

Tilskuere: 1917

Aldrig i nærheden af point

Lemvig er et arbejdshold, og i en periode så det arbejde ud til at have tæret på kræfterne. SønderjyskE åd sig ind på gæsterne som en blanding af, at Aaron Mensing blev sat i scene og tog sagen i egen hånd.

Hjemmeholdet kom op på 14-16, inden det hele igen ramlede. Alt for mange personlige fejl. Alt for få redninger.

Træner Kasper Christensen havde spillet alle sine kort, men han havde hverken esser eller jokere på hånden.

Lemvig rykkede op på 12.-pladsen foran KIF Kolding. Sønderjyderne rykkede ikke en tøddel.

SønderjyskE-spillerne forrådte ikke blot deres publikum. De forrådte også sig selv og hinanden og muligheden for at bane sig vej til slutspillet. Vejen til den målsætning virker meget lang og snørklet efter blamagen mod holdet fra fiskerbyerne.

Sønderjyderne fik intet andet med sig end en syngende fiskerlussing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Annonce