Annonce
Sønderjyske HH

SønderjyskE fik en syngende fiskerlussing

SønderjyskE kan foreløbig glemme alt om slutspil efter en elendig kamp hjemme mod Lemvig-Thyborøn. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Chancerne for en plads i slutspillet er ved at fortone sig for SønderjyskE, der leverede en elendig indsats mod et hårdtarbejdende hold fra Lemvig-Thyborøn, der viste den vilje og iver, det kræver at vinde håndboldkampe.
Annonce

HÅNDBOLD: En historisk blamage har sat et foreløbigt punktum for al snak om SønderjyskE som den ene af otte slutspilsdeltagere. SønderjyskE tabte hele 18-26 mod bundeholdet Lemvig-Thyborøn hjemme i Skansen.

Og er du gal, for en indledning på kampen.

Splitter ravende vanvittigt.

Når nu SønderjyskE så gerne vil med i slutspillet, og Lemvig-Thyborøn nede på næstsidstepladsen kæmper for overlevelse, er det noget nær uforklarligt, hvordan hjemmeholdet i Skansen på mindre end 10 minutter formåede at komme bagud med 0-6. Uforklarligt. Og et vanvittigt kollaps.

Men det var ganske vist, at der var spillet mere end 10 minutter, inden indskiftede Sveinn Johannsson inde på stregen lukrede på det syv mod seks-spil, som hjemmeholdet måtte forlade sig på for at bryde gennem Lemvig-forsvaret. Først da fik hjemmeholdet reduceret til 1-6.

Forud var fået en af de værste oplevelser, hjemmeholdet i Skansen har været vidner til. Frederik Ladefoged fra stregen og højreback Jon Andersen havde allerede misbrugt oplagte scoringsmuligheder, da

Aaron Mensing forvaltede et straffekast alt for lemfældigt. Han og de øvrige SønderjyskE-spillere gav Lemvig-målmand Ronnie Nicolaisen en tidlig heltestatus af en størrelse, hans talent trods alt ikke berettiger til.

Da Jørgen Rasmussen fra fløjen kunne give gæsterne en føring på 4-0, tog SønderjyskE-træner Kasper Christensen allerede sin første timeout.

Og mens målmand Nicolaisen optrådte som helt i målet, var Lemvigs venstreback nærmest verdensmester. Mads Thymann – det er da ikke det værste navn at bære rundt på, når man kommer den egn – hamrede fem af de første seks scoringer i kassen. Hans direkte modspiller, Jon Andersen, kunne hverken få tingene til at fungere i den ene eller den anden ende af banen.

Bedre gik det ikke for Arnar Birkir Halfdansson, da han afløste sønderjydernes fynbo. Kasper Christensen skiftede flittigt ud, men ved pausen var Lemvig-føringen stadig på fire mål. Men intet var afgjort. SønderjyskE har tidligere leveret stærke comebacks, og Lemvig smed en kæmpeføring væk hjemme mod Skanderborg og måtte nøjes med et enkelt point.

optakt

SønderjyskE - Lemvig-Thyborøn 18-26 (10-14)

Stillinger undervejs: 0-6, 4-8, 6-11, 9-13, 14-16, 15-21

Målscorere, SønderjyskE: Frederik Børm 4, Aaron Mensing 3, Lasse Hamann-Boeriths 2, Alec Smit 2, Mikkel Møller 2, Arnar Halfdansson 1 (1), Frederik Ladefoged 1, Kasper Olsen 1, Oskar Sunnefeldt 1, Sveinn Johannsson 1

Topscorer, Lemvig: Mads Thymann 10

Udvisninger: SønderjyskE 0, Lemvig 2

Tilskuere: 1917

Annonce

Aldrig i nærheden af point

Lemvig er et arbejdshold, og i en periode så det arbejde ud til at have tæret på kræfterne. SønderjyskE åd sig ind på gæsterne som en blanding af, at Aaron Mensing blev sat i scene og tog sagen i egen hånd.

Hjemmeholdet kom op på 14-16, inden det hele igen ramlede. Alt for mange personlige fejl. Alt for få redninger.

Træner Kasper Christensen havde spillet alle sine kort, men han havde hverken esser eller jokere på hånden.

Lemvig rykkede op på 12.-pladsen foran KIF Kolding. Sønderjyderne rykkede ikke en tøddel.

SønderjyskE-spillerne forrådte ikke blot deres publikum. De forrådte også sig selv og hinanden og muligheden for at bane sig vej til slutspillet. Vejen til den målsætning virker meget lang og snørklet efter blamagen mod holdet fra fiskerbyerne.

Sønderjyderne fik intet andet med sig end en syngende fiskerlussing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Bjergtagende solopgang

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-sportschef gav grønt lys til at starte festen

Annonce