Annonce
Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE forbereder sig på foråret i sin egen lille boble

Kunstgræsbanen i Bramdrupdam, Kolding er nærmest blevet SønderJyskE's nye hjemmebane. Torsdag middag tager SønderjyskE imod OB på banen. Foto: Søren Gylling
Modstanderens niveau bliver skruet i vejret, når SønderjyskE torsdag møder OB. Kampen markerer afslutningen på SønderjyskE's træningslejr i Kolding.
Annonce

Fodbold: Når man ikke kan få, hvad man kan vil have, må man tage, hvad man kan få.

Når man ikke kan få Belek lidt uden for Alanya, må man tage Bramdrupdam i udkanten af Kolding.

Det har SønderjyskE i hvert fald gjort.

Siden i mandags har superligatruppen - inklusiv nogle håndfulde U17- og U19-spillere - tilbragt tiden i Kolding. Træningen er foregået på den efterhånden velkendte kunstgræsbane ved Bramdrupdam Sports- og Mødecenter, og spillerne har overnattet på hotel i Kolding. Desuden har spillerne kunnet benytte Slotssøbadet. Alle tre faciliteter er ejet af netop Slotssøbadet, en af SønderjyskE's sponsorer.

Annonce

Kammeratskabet

Onsdag var spillerne pakket godt ind til træning for at modstå kulden og de store fnug af sjappet sne, der faldt fra himlen, men trods vejret, der er en ret markant degradering af det sædvanlige træningslejr-vejr, så har træningslejren hidtil været en succes, fortæller cheftræner Glen Riddersholm. Han mener, det har været let at acceptere, at sydlige himmelstrøg ikke har været en mulighed, fordi vi har levet med corona i næsten et år.

Livestream

Fodbold

Træningskamp

Torsdag kl. 12.00

SønderjyskE - OB

Du kan se kampen direkte på jv.dk/sport.

- Jeg tror, at kontrasten havde været større, hvis vi var blevet opmærksomme på corona i november eller december. Så tror jeg, det havde føltes meget anderledes, end det gør i dag, fordi vi efterhånden bare lever i den der coronaboble. Vi har kunne samle holdet, komme lidt væk fra hverdagen og have spillerne til rådighed 24/7, så vi også kunne arbejde på relationer uden for banen, siger han.

Vi bruger en hel del unge igen, fordi vi stadig mangler at få nogle spillere ind i det her transfervindue.

Glen Riddersholm, cheftræner


Det sidste - vedligeholdelse af sammenholdet og kammeratskabet - har været muligt, fordi SønderjyskE har kunnet passe sig selv på banen og på hotellet.

- Den dimension værdsætter vi utrolig meget. Alternativet var, at vi slet ikke kunne komme på træningslejr. Slotssøbadet har det her anlæg, de har badet, og de har et hotel, hvor vi kan overnatte. Vi er de eneste, der bruger det, fordi der er coronalukket. Det giver nogle fantastiske forberedelser. Det er en perfekt ramme, hvor vi går rundt i vores egen lille boble, fortæller Riddersholm.

Annonce

Sidste dag

Torsdag er sidste dag på træningslejren, og det markeres med en kamp mod OB klokken 12.

SønderjyskE vandt året første træningskamp 6-0 mod Aarhus Fremad, og man må forvente, at niveauet af modstand øges betragteligt torsdag.

- Vi skal øge niveauet på det, vi selv gør. Og ellers handler det om at få arbejdet med nogle taktiske delelementer. Spiller vi godt og flydende og vinder, så er det dejligt, men det er arbejdet med systemet, der er vigtigt, siger Glen Riddersholm.

Ligesom mod Aarhus Fremad skiftes hele holdet i pausen.

- Vi bruger en hel del unge igen, fordi vi stadig mangler at få nogle spillere ind i det her transfervindue.

Annonce

Ingen fast start-11

Typisk bevæger man sig tættere og tættere på den stærkeste startopstilling, som dagene og kampene går på en træningslejr, men Glen Riddersholm understreger, at der ikke bliver tale om, at de 11 bedste bare spiller igen og igen i foråret.

- Det er et meget anderledes forår med 23-24 kampe på tre en halv måned. Der er ikke noget, der hedder en fast start-11, fordi den vil ændre sig fra FC Midtjylland til Vejle til Fremad Amager til FCK, siger han.

- Derfor er vi nødt til at være flydende, så vi bruger kampene til at prøve spillere af på alle mulige positioner for på den måde at have forsøgt at imødekomme alle de mulige scenarier så godt som muligt, inden vi lige pludselig står og skal tænke ud af boksen i en eller anden kamp på et eller andet tidspunkt i foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Trods fortsat øde afgangshaller: Billund Lufthavn forventer fordobling af flytrafikken i 2021

Annonce