Annonce
Aabenraa

Sønderjyske foreninger tjente over 80.000 kroner

Sport Event Syd har delt penge ud til de foreninger, der hjalp med alle de praktiske opgaver ved årets DHL Stafet Sønderjylland. Det er win-win for både foreningerne og de deltagende virksomheder, påpeger arrangøren.

Aabenraa: Kontant afregning. Det har en lang række sønderjyske foreninger nu fået, efter de løste en masse praktiske opgaver ved DHL Stafetten Sønderjylland. Her var over 5500 deltagere med, og det lykkedes kun at afvikle arrangementet, fordi så mange frivillige arbejdede bag kulisserne. - Jeg er utrolig glad for både de mange frivillige enkeltpersoner, der har givet et nap med, men også at der er flere og flere foreninger, der har set værdien i at tjene en skilling til klubkassen ved at hjælpe med diverse opgaver, siger eventmanager Per Hussmann fra Sport Event Syd, der arrangerer DHL Stafetten Sønderjylland.

I alt har omkring en snes sønderjyske foreninger og klubber lagt mange hundrede timers arbejde og tjent over 80.000 kr. til deres foreningsaktiviteter.

Annonce

Blandt de foreninger, der har tjent penge til klubkassen ved at hjælpe til med opsætning og nedtagning af telte og uddeling af madpakker, er Aabenraa Sportsfiskerforening.- Forældrene i vores juniorafdeling har været meget aktive for at samle penge ind, så vores juniorer kan komme ud at rejse og opleve nyt fiskevand. Sidste år tjente vi 12.000 kr. ved at hjælpe til med DHL Stafetten. Det var et rigtigt godt tilskud til vores fiskerejse til Norge i år, fortæller Lars Madsen, kasserer i Aabenraa Sportsfiskerforening.- Det er en hyggelig oplevelse at være hjælper. Det giver både internt sammenhold i vores forening, men det giver også et godt netværk, fordi vi jo lærer andre foreninger bedre at kende, siger Lars Madsen.I Den Sønderjyske Gardes Støtteklub var det første år, man deltog i hjælpearbejdet til stafetten. Men bestemt ikke sidste gang, forsikrer formanden for støtteklubben, Lene Christensen.- Vi vil gerne give gardisterne gode oplevelser. Derfor skal vi bruge penge til både udlandsrejser, uniformer og instrumenter. At hjælpe til DHL Stafetten Sønderjylland er en god måde at tjene penge til garden på - og samtidig styrke fællesskabsfølelsen, siger Lene Christensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce