Annonce
Sport

SønderjyskE forlænger med erfaren canadier

Canadiske Kyle Wharton, der kom til SønderjyskE i sidste sæson, har forlænget sin kontrakt med klubben, så han nu også vil spille i klubben i næste sæson.Arkivfoto: A. Stollig

Forlængelse: SønderjyskE er i fuld gang med at få styr på truppen til næste sæson. Og nu er endnu en brik faldet på plads.

Den canadiske back Kyle Wharton har forlænget sin kontrakt med en ny sæson. Den 32-årige back kom til klubben midt i sidste sæson og gjorde det godt. I 11 grundspilskampe og syv slutspilskampe blev det til samlet 10 point og stærke tacklinger.

- Det er meget glædeligt, at Kyle trækker i den lyseblå trøje igen. Han viste rigtigt gode takter sidste sæson, og sammen med resten af truppen kommer han tilbage med en stor sult for at vise endnu mere, siger sportschef Kim Lykkeskov i en pressemeddelelse.

Kyle Wharton kom til SønderjyskE efter et kort ophold i Slovakiet. Tidligere har backen blandt andet spillet i den næstbedste række i Nordamerika, AHL, og i 2015 var han i Esbjerg Energy.

- Kyle kender ligaen, klubben og de fleste af holdkammeraterne. Han har gode lederegenskaber og bliver vigtig for os den kommende sæson, siger Kim Lykkeskov videre i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce