Annonce
Sønderjyske HH

SønderjyskE fortsætter udskiftningerne i truppen

Rasmus Bertelsen forlader SønderjyskE efter denne sæson. Arkivfoto: Ole Nielsen

SØNDERJYSKE: Navnelegen efter sommerpausen bliver ikke for børn i SønderjyskE.

Klubben skifter voldsomt ud i besætningen, og mandag blev det officielt, at heller ikke Rasmus Bertelsen skal fortsætte i klubben.

Forsvarsspecialisten siger farvel til sommer efter to år i klubben.

- Nu vil jeg fokusere på at slutte sæsonen godt af, og så ser jeg frem mod et nyt kapitel til sommer, siger Rasmus Bertelsen til klubbens hjemmeside.

Sportsdirektør Simon Lindhardt roser Bertelsen for den indsats, han har leveret siden skiftet fra Ribe-Esbjerg.

- Tiden med Rasmus har været rigtig god. Han har udfyldt den rolle, vi håbede på, da vi hentede ham ind kort efter en meget alvorlig skade. Han er ud over at være en dygtig forsvarsspiller en meget vellidt fyr, som vores unge spillere kan læne sig op af, og vi har været meget glade for at have ham i SønderjyskE-trøjen i to sæsoner, siger sportsdirektør Simon Hajdu Lindhardt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];