Annonce
SønderjyskE Fodbold

SønderjyskE har ophævet kontrakten med ung angriber

Senad Jarovic prøvetrænede med SønderjyskE for et år siden på træningslejren i Tyrkiet. Han skrev kort efter under en tre et halvt år lang kontrakt, men den er nu ophævet. Arkivfoto: Michael Svenningsen

SønderjyskE: Senad Jarovic er ikke længere SønderjyskE-spiller. Den 22-årige bosnisk-tyske angriber har fået ophævet sin kontrakt, under et år efter at han skrev under på den.

Jarovic mødte første gang sine holdkammerater i SønderjyskE, da han stødte til på træningslejren i Tyrkiet sammen med Nikola Mirkovic sidste år. Efterfølgende blev han enig med SønderjyskE om en kontrakt, der løb frem til sommeren 2022.

I foråret spillede Jarovic dog kun 59 superligaminutter i lyseblåt, og i efteråret blev han udlejet til Zlate Moravce i Slovakiet. Her scorede han fire mål i 13 kampe.

Lejekontrakten med den slovakiske klub udløb til nytår, men Jarovic har ikke trænet med SønderjyskE i januar og vender altså ikke tilbage til Haderslev.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce