Annonce
Sønderjyske HH

SønderjyskE henter endnu en Århus-spiller

Tobias Møller er som flere af sine kommende holdkammerater i SønderjyskE opfostret i GOG. De seneste sæsoner har han spillet for Århus. Arkivfoto: Ole Nielsen
Ifølge JydskeVestkystens oplysninger skifter Tobias Møller fra Århus til SønderjyskE efter denne sæson. Mediet Der Nordschleswiger melder desuden, at en tidligere KIF Kolding-streg skal afløse Frederik Børm.

SØNDERJYSKE: Tirsdag offentliggjorde SønderjyskE, at højrefløjen Nikolai Vinther skal afløse Christian Jensen efter denne sæson.

Vinther bliver dog ikke den eneste Århus-spiller, der slutter sig til sønderjyderne til sommer.

Kilder bekræfter over for JydskeVestkysten, at Tobias Møller tager turen sammen med Vinther til Sønderborg til sommer.

Møller har scoret 32 mål i sæsonens første otte kampe for Århus. De 18 er scoret fra syv meter, da Møller er fast straffeskytte for Århus.

29-årige Møller er en alsidig spiller, der kan spille både venstre fløj og playmaker. I store perioder har han været førstevalg som venstre fløj hos Århus, og han har desuden vikarieret som playmaker med et godt blik for spillet.

Møller er opfostret hos GOG, hvor han var med til at føre klubben tilbage i ligaen og desuden vandt DM-bronze i 2016. Siden blev han en del af cheftræner Erik Veje Rasmussens Århus-hold.

Annonce

Streg hjem fra Frankrig

Århus har også været tidligere klub for endnu en spiller, der meldes på vej til SønderjyskE.

Ifølge Der Nordschleswiger henter klubben stregspiller Morten Bjørnshauge i franske PAUC som erstatning for Frederik Børm, der skifter til Århus.

Bjørnshauge kom til KIF Kolding København fra Århus i 2016. Efter to sæsoner forlod han klubben for at fortsætte karrieren i Frankrig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce