Annonce
Sport

SønderjyskE henter farlig amerikansk center

SønderjyskE's sportschef, Kim Lykkeskov, mener, at klubbens nye center kommer med et uforløst potentiale. Arkivfoto: Ulrik Pedersen

Skridt for skridt begynder SønderjyskE's ishockeytrup til næste sæson at tage form.

Seneste tilføjelse er den 23-årige amerikaner Thaddeus James Moore (T. J. Moore), som klubben i en pressemeddelelse oplyser har underskrevet en kontrakt for en enkelt sæson.

Moore afsluttede i sidste sæson sin collegetid i Nordamerika, hvor han i de to sidste sæsoner var assisterende kaptajn.

Her viste centeren sig som en aldeles farlig herre, da han over fire sæsoner lavede 106 point i 133 NCAA-kampe.

- Han er en sulten, ung knægt, som vi har brugt meget tid på at scoute, og det, vi har hørt og set, gør, at han ligner det helt rigtige match, siger SønderjyskE ishockeys sportschef Kim Lykkeskov i pressemeddelelsen.

I sidste sæson blev det til 30 point i 36 kampe for T. J. Moore, der spillede for College of the Holy Cross, før han nåede at skrive sin første professionelle kontrakt med Norfolk Admirals i ECHL, der regnes som den tredjebedste liga i Nordamerika. Her bidrog han med fem point i otte kampe.

- T. J. er en højrefattet centerspiller, som også kan lave mål. Han kommer med en spændende pakke, men også et uforløst potentiale, som vi forhåbentlig kan være med til at få forløst, siger Kim Lykkeskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Sydjylland

Små handelsskoler risikerer at miste udkantstilskud: Nu står flere til at gå i minus

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Annonce