Annonce
Sport

SønderjyskE henter ny kaptajn: Canadier med 259 NHL-kampe skal bringe erfaring

SønderjyskE's tilhængere kan se frem til at klappe af en rutineret canadiere i næste sæson. Rod Pelley med mere end 800 professionelle kampe i USA skal være kaptajn for SønderjyskE.Arkivfoto: Jacob Schultz

Canadiske Rod Pelley skal i næste sæson spille for SønderjyskE. Tidligere har han spillet 259 kampe i verdens bedste hockeyliga, NHL, mens det også er blevet til mere end 500 kampe i AHL. I SønderjyskE skal han være holdkaptajn.

Forstærkning: For en lille måned siden fortalte SønderjyskE's sportschef Kim Lykkeskov, at SønderjyskE fortsat manglede to udenlandske forwards med rutine, inden truppen til den kommende sæson var klar.

Og nu er den første store udenlandske forstærkning hentet.

Canadiske Rod Pelley har spillet mere end 800 kampe i de to bedste nordamerikanske hockeyligaer, hvoraf de 259 er spillet i verdens bedste liga, NHL. I den kommende sæson skal han skøjte ud for SønderjyskE.

- Rod er en spiller, som vi har været på udkig efter i et stykke tid, og vi er begejstrede for, at vi har fået en aftale på plads. Han går forrest og lægger en stor ære i det hårde arbejde, siger Kim Lykkeskov i en pressemeddelelse.

De fleste af Rod Pelleys mange NHL-kampe er kommet for New Jersey Devils, men canadieren har også været en sæson hos Anaheim Ducks.

Annonce

Bringer rutine

Når den nye sæson starter til september, vil Rod Pelley være fyldt 34 år. Dermed bliver canadieren den ældste i SønderjyskE-truppen. Pelley bliver dermed et vigtigt fundament for trænerteamet. Det er også allerede afgjort, at centeren bliver holdets kaptajn.

- Vi har været på udkig efter en spiller, som kan udfylde den vigtige rolle som holdkaptajn. Det arbejde har Rod udført på flotteste vis tidligere. Med sin store rutine er han samtidig et godt match til vores forholdsvis unge trup, siger Kim Lykkeskov i pressemeddelelsen.

Rod Pelley har siden 2013 været kaptajn for sine hold. Frem til sidste sæson var det for Albany Devils i AHL, mens canadieren sidste år havde rollen for Stockton Heat, som også spiller i AHL.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce