Annonce
Sønderjyske HH

SønderjyskE i stor fare for at misse slutspillet efter nederlag til GOG

SønderjyskE blev udspillet næsten fra start til slut, da holdet fik besøg af GOG torsdag aften. Foto: Ludvig Dittmann
SønderjyskE tabte torsdag aften 25-33 til GOG på hjemmebane. Udsigterne til en slutspilsplads ser nu betydeligt dårligere ud i det sønderjyske.

SØNDERJYSKE: SønderjyskE tabte 25-33 i en vigtig hjemmekamp mod GOG torsdag aften og giver dermed Mors-Thy Håndbold mulighed for at overhale sønderjyderne i stillingen.

- Vi har kun finaler tilbage, udtalte SønderjyskEs cheftræner Kasper Christensen inden kampen.

Med seks spillerunder tilbage af grundspillet i Primo Tours Ligaen og kun ni point mellem andenpladsen og niendepladsen kan der stadig nå at ske en hel del i slutsspilsbilledet, og for SønderjyskE, der nu lå på ottendepladsen og a point med Mors-Thy, kan der stadig nå at ske det allerværste.

En plads udenfor slutspillet.

Det er fansene i Sønderjylland umiddelbart godt klart over. Man må i hvert fald sige, at der så sandelig var finalestemning i Broager Sparekasse Skansen, da publikum fyldte lægterne lang tid før kampstart og heppede ivrigt på deres hold hele aftenen.

Det havde SønderjyskE brug for, for selvom holdet var vindere af de seneste tre indbyrdes opgør mod GOG, så var det bestemt ikke en nem opgave at hive point hjem mod et GOG-hold, der absolut er blandt Primo Tours Ligaens mest formstærke hold.

GOG har tilsyneladende nydt godt af, at holdet ikke længere er med i Champions League. Fynboerne har lagt kalenderåret ud med sejre mod Ribe-Esbjerg, Skanderborg og Skjern, som alle ligger over SønderjyskE i stillingen. Det har altså tilsyneladende gavnet GOG, at holdet ikke længere er med i Champions League.

Samtidig gik SønderjyskE ind til kampen som tabere i to ud af holdets første tre kampe efter EM-pausen.

Annonce

Kampen i tal

SønderjyskE - GOG 30-26 (12-17)

Stillinger undervejs: 0-2, 2-4, 6-8, 13-8, 12-17 (halveg)

14-17, 15-20, 18-22, 19-25, 23-28, 25-33

Topscorer, GOG: Lasse Møller 8

Målscorere, SønderjyskE: Oskar Sunnefeldt 6, Jon Andersen 4, Aaron Mensing 4, Frederik Ladefoged 4, Arnar Birkir Halfdansson 3, Sveinn Jóhannsson 2, Alec Smit 1, Mikkel Møller 1, Frederik Børm 1.

Udvisninger: SønderjyskE 4, GOG

Tilskuere: 2125

En sløv start

Desværre for sønderjyderne var det et veloplagt GOG-mandskab, der havde taget turen til Sønderborg.

GOG tog føringen i kampens første angreb, og efter kun fem minutter havde et kalkuleret og samspillende GOG-angreb allerede scoret fem mål. Trods en udmærket præstation af Josip Cavar i målet smed fynboerne gang på gang bolden i nettet og tog sig hurtigt en komfortabel føring.

Det gjorde dog ikke rigtig noget ved hjemmefansene, der fortsatte med kreative sange og højt humør igennem stort set hele kampen.

I angrebet var SønderjyskE til at starte med glade for hurtige afslutninger udefra, der ofte var placeret midt på målet, og som GOG's Viktor Hallgrimsson let reddede.

GOG gik derfor til pause med en 12-17 føring.

En hæderlig indsats

Men der var stadig kampgejst i Sønderjylland.

To hurtige mål af Oskar Sunnefeldt i starten af anden halveg reducerede GOG's føring til tre mål og fik lydniveauet blandt fansene til at gå to takker op. De unge fans' bevægelse og hopperi fik hele den ene side af lægterne til at rykke sig frem og tilbage, så man næsten frygtede, at det hele ville falde sammen.

Her var det dog tydeligt at se, hvorfor GOG har vundet alle deres kampe i 2020. Fynboerne bevarede roen og fik sikkert lagt et femmåls-hul mellem dem og SønderjyskE igen. Det var som om, at venstreback Lasse Møller scorede, hver gang SønderjyskE var ved at skabe momentum.

Sønderjyderne kom derfor aldrig tættere på end fire mål i anden halveg og tabte kampen 25-33

SønderjyskE håber nu, at Nordsjælland Håndbold kan hive en kanin op af hatten og slå Mors-Thy Håndbold på udebane fredag. Hvis Mors-Thy går hjem fra kampen med point, vil SønderjyskE altså ligge udenfor slutspillet med fem spillerunder tilbage i grundspillet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce