Annonce
Sydjylland

Sønderjyske indsatte gik sultne i seng - nu skal sagen for justitsministeren

Storm Balderson, der netop har afsonet 40 dage i fængslets åbne afdeling, stod forleden frem i JydskeVestkysten og fortalte, at fangerne gik sultne i seng. Nu vil det lokalvalgte folketingsmedlem Karina Lorentzen (SF) have en forklaring fra justitsministeren. Foto: Morten Stricker og Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Karina Lorentzen (SF) er chokeret over, at danske indsatte i Sønderjylland er gået sultne i seng. Nu kræver hun forklaring fra justitsministeren.

Fængsel: Indsatte i Renbæk Fængsel gik sultne i seng, da leverandøren af mad opsagde kontrakten med fængslet. For de måltidskasser, de indsatte modtog i fængslet efter kontraktens ophør, rakte ikke til hele ugen.

Det havde den konsekvens, at en af de indsatte måtte rationere sin mad, så han kun spiste et måltid om dagen. Andre indsatte spiste af skraldespanden, lånte mad af andre indsatte eller smuglede mad ind, fortæller en af de indsatte til avisen.

Det afslørede JydskeVestkysten forleden efter at have været i kontakt med flere indsatte i Renbæk Fængsel.

Annonce

Er chokeret

Sagen har nu fået det lokalvalgte folketingsmedlem Karina Lorentzen (SF) til at gå til justitsministeren, for hun er forfærdet over forholdene i Renbæk Fængsel.

- Jeg er faktisk lidt chokeret over, at man har vidst, at der var problemer uden at gribe ind over for det. Straffen er at sidde i fængsel, ikke at man skal berøves mad, siger Karina Lorentzen.

Hun mener, at fængslet skulle have fundet en bedre løsning, da leverandøren sagde op, så de indsatte fik nok mad.


Hvis man er bekendt med udfordringerne, må man jo etablere en nødløsning. Det er da helt forkert, at en nyindsat ikke får noget at spise i to dage, fordi det først er der, man så kan få en måltidskasse, som i øvrigt ikke strækker til alle syv dage,

Karina Lorentzen


- Hvis man er bekendt med udfordringerne, må man jo etablere en nødløsning. Det er da helt forkert, at en nyindsat ikke får noget at spise i to dage, fordi det først er der, man så kan få en måltidskasse, som i øvrigt ikke strækker til alle syv dage, siger Karina Lorentzen.

Derfor vil hun nu gå til justitsministeren og spørge, hvad der er blevet gjort for at løse problemet med de indsattes manglende mad. Og så vil hun vide, om der i fremtiden ligger en plan klar, hvis en leverandør i fremtiden vælger at opsige kontrakten.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce