Annonce
Sport

SønderjyskE kan stille med stærkeste hold mod FCK

SønderjyskE-træner Claus Nørgaard kan vende tilbage til sin idealopstilling, efter Simon Poulsen igen er blevet klarmeldt. Foto: Anders Kjærbye, Scanpix

Simon Poulsen er klar igen, og Mikael Uhre slap uden mén fra et vrid i anklen.

HADERSLEV: SønderjyskE-træner Claus Nørgaard har brug for alle gode kræfter, når sønderjyderne lørdag aften møder FC København i Parken, og med mindre der sker ulykker til fredagstræningen, kan cheftræneren også stille med sin idealopstilling.

Simon Poulsen har bøvlet med den ene læg og sad over i Lyngby i sidste weekend, men venstrebacken er igen klar til kamp.

- Han har trænet med i denne uge. Vi har passet lidt på ham, så han er i spil igen. Til gengæld gik Nicholas Marfelt ud fra træningen. Han landede lidt uheldigt ned på hovedet den anden dag, så han er lidt øm og lidt spændt i hovedet, siger Claus Nørgaard.

SønderjyskE-træneren kan også glæde sig over, at Mikael Uhre ikke har mærket noget til det vrid i anklen, han fik i Lyngby-kampen.

- Han fik et kæmpe vrid, men det har ikke hæmmet ham siden. Han har trænet fuldt med i hele ugen. Foden var ellers drejet helt rundt, og jeg forstår ikke, at han ikke har haft større gener af det.

Annonce

Stor konkurrence

Skadessituationen betyder, at Claus Nørgaard igen kan vende tilbage til sin idealopstilling, hvor start-11 var uændret i sæsonens fire første kampe.

På midtbanen er der efterhånden stor konkurrence, efter Emil Scheel er begyndt at banke på til en startplads, og Eggert Jonsson er også ved at være helt klar igen, efter en hovedskade satte ham ud af spillet i den sidste træningskamp mod EfB.

- Eggert er ude over de seks uger nu, hvor han ikke måtte indgå i kontaktsport, så han bør melde sig ind nu i forhold til at være en del af truppen. Han har trænet fuldt med i denne uge for første gang. Han kan godt være med i truppen mod FCK, men han ikke klar til at starte inde endnu, siger SønderjyskE-træneren.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce