Annonce
Sport

SønderjyskE kan stille med stærkeste hold mod FCK

SønderjyskE-træner Claus Nørgaard kan vende tilbage til sin idealopstilling, efter Simon Poulsen igen er blevet klarmeldt. Foto: Anders Kjærbye, Scanpix

Simon Poulsen er klar igen, og Mikael Uhre slap uden mén fra et vrid i anklen.

HADERSLEV: SønderjyskE-træner Claus Nørgaard har brug for alle gode kræfter, når sønderjyderne lørdag aften møder FC København i Parken, og med mindre der sker ulykker til fredagstræningen, kan cheftræneren også stille med sin idealopstilling.

Simon Poulsen har bøvlet med den ene læg og sad over i Lyngby i sidste weekend, men venstrebacken er igen klar til kamp.

- Han har trænet med i denne uge. Vi har passet lidt på ham, så han er i spil igen. Til gengæld gik Nicholas Marfelt ud fra træningen. Han landede lidt uheldigt ned på hovedet den anden dag, så han er lidt øm og lidt spændt i hovedet, siger Claus Nørgaard.

SønderjyskE-træneren kan også glæde sig over, at Mikael Uhre ikke har mærket noget til det vrid i anklen, han fik i Lyngby-kampen.

- Han fik et kæmpe vrid, men det har ikke hæmmet ham siden. Han har trænet fuldt med i hele ugen. Foden var ellers drejet helt rundt, og jeg forstår ikke, at han ikke har haft større gener af det.

Annonce

Stor konkurrence

Skadessituationen betyder, at Claus Nørgaard igen kan vende tilbage til sin idealopstilling, hvor start-11 var uændret i sæsonens fire første kampe.

På midtbanen er der efterhånden stor konkurrence, efter Emil Scheel er begyndt at banke på til en startplads, og Eggert Jonsson er også ved at være helt klar igen, efter en hovedskade satte ham ud af spillet i den sidste træningskamp mod EfB.

- Eggert er ude over de seks uger nu, hvor han ikke måtte indgå i kontaktsport, så han bør melde sig ind nu i forhold til at være en del af truppen. Han har trænet fuldt med i denne uge for første gang. Han kan godt være med i truppen mod FCK, men han ikke klar til at starte inde endnu, siger SønderjyskE-træneren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Kolding For abonnenter

Piger på Frørupskolen til ansat: - Jeg slår dig ihjel

Annonce