Annonce
Debat

Sønderjyske kommuner i erhvervsmæssig topform

Annonce

Det kan godt være, at Sønderjylland endnu ikke ligger i superligaen målt på erhvervsvenlighed. Men vores område er dog med i oprykningsspillet. For på forskellig vis dribler hver af de fire kommuner sig ind på banen med positive erhvervsaftryk.

For Haderslevs vedkommende blev der i slipstrømmen af Corona-nedlukningen skabt nye samarbejdsformer mellem iværksættere, virksomheder, Jobcenter Haderslev og Haderslev Erhvervsråd. For eksempel en art ”Løvens Hule” for alle lokale iværksættere og mindre virksomheder. De får en unik chance for at præsentere deres produkt eller ydelse direkte til relevante ledere i kommunens områder - lidt i stil med Løvens Hule. Virksomheden får dermed muligheden for at byde ind til en stor organisation, der kan give gode kontakter og referencer til fremtiden og selvfølgelig en øget omsætning.

Og i Aabenraa har der været en stor efterspørgsel på mere erhvervsjord både til eksisterende virksomheder, der ønsker at udvide, og nye virksomheder, der ønsker at etablere sig. Her har kommunen været yderst effektiv til at færdiggøre nye lokalplaner, som så igen har banet vejen til mere erhvervsjord og dermed dækket virksomhedernes behov.

I Tønder begyndte for snart et halvt århundrede siden et sandt eventyr med aluminiumsindustrien, som sidenhen blot er buldret frem som en klynge, hvor der er store producenter og en række af mindre underleverandører, og hvorfra der lyder stor ros til den løbende dialog med kommunen, der er med til at befæste kommunen som landets aluminiumshovedstad.

Sønderborg satser stort på at være klimafrontløber under den fælles titel Grøn Vækst Sønderborg og går derfor efter at være udstillingsvinduet, hvor byer og virksomheder tager til for at få inspiration og kompetence til at gribe klimaudfordringen rigtigt an. Aktører som områdets virksomheder, Sønderborg Kommune, Sønderborg Vækstråd, ProjectZero, CLEAN og Syddansk Universitet er gået sammen om fem strategiske initiativer inden for mekanik, mekatronik og industriel elektronik for at udvikle det vækstpotentiale.

Så der er nok at glæde sig over i disse dage, hvor der også kommer spørgeskemaer ud til godt et tusinde virksomheder i vores fire sønderjyske kommuner i forbindelse med DI’s landsdækkende undersøgelse Lokalt Erhvervsklima (LE). LE er Danmarks suverænt mest omfattende og mest præcise måling af erhvervslivets vilkår i kommunerne.

Jeg håber naturligvis, at rigtig mange virksomheder i vores region svarer konstruktivt og velovervejet på spørgeskemaet. På den måde sender vi et klart signal til kommunalpolitikerne og til potentielle nye virksomheder. For vi har brug for at give kommunerne mod- og medspil, så vi hele tiden kan udvikle stadig bedre rammer for at starte og drive virksomhed.

Lad os fortsætte det gode arbejde med at drible erhvervsvenligheden sikkert i mål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Abdul gik efter et multikulturelt gymnasiemiljø: - Her følte jeg mig mest velkommen

Annonce