Annonce
Sønderborg

Debat: Sønderjyske kommuner skal trække i arbejdstøjet

Læserbrev: Region Sønderjylland-Schleswigs afgående formand, Preben Jensen (Region Syddanmark) efterlyser i Flensborg Avis, at de fire sønderjyske kommuner tager større ejerskab i det grænseoverskridende samarbejde.

Slesvigsk Parti er helt enig. Står det til det sønderjyske parti, skal de sønderjyske kommuner intensivere den politiske dialog på tværs af grænsen og stille de nødvendige ressourcer til rådighed. Der skal også være en klar forankring i den kommunale forvaltning.

Det er vigtig, at de sønderjyske kommuner fastholder og udvikler det grænseoverskridende samarbejde. Skal det lykkes os at forene samarbejdet med vores lokale fokusområder, så må kommunerne udvise en større interesse og levere en helhjertet indsats blandt vores politiske kollegaer. Det er derfor helt rigtigt set, at også kommunerne burde stille formanden, når det i turnusordningen er danskernes tur. Det vil skabe ejerskab og et større engagement. Det bakker vi op om.

Annonce

Vi har de samme udfordringer og de samme mål, når vi fx arbejder med bosætning, bæredygtighed samt børn og unge. Et proaktivt grænseoverskridende samarbejde er nøglen til, at vi kan fortsætte udviklingen hen imod en stærk og dynamisk region.

Fakta:

- Region Syddanmark er en del af det grænsenære dansk-tyske samarbejde i Region Sønderjylland-Schleswig. De øvrige partnere omfatter på tysk side Stadt Flensburg, Kreis Nordfriesland, Kreis Schleswig-Flensburg, og på dansk side Aabenraa Kommune, Haderslev Kommune, Sønderborg Kommune og Tønder Kommune. Derudover er det danske mindretal syd for grænsen, det tyske mindretal nord for grænsen samt delstaten Slesvig-Holsten en del af samarbejdet.

- Samarbejdet har til formål at forbedre vækstvilkårene og den kulturelle sammenhængskraft i regionen bl.a. gennem styrkelse af de sproglige kompetencer og den kulturelle mangfoldighed.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg

Opdateret: Efterlyst 40-årig mand er fundet i god behold

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

Kolding

Koldings brandstationer mangler brandfolk: - Man behøver ikke være noget ekstraordinært for at blive brandmand

Annonce