Annonce
Aabenraa

SønderjyskE-kvinder ramt af corona: 1. division lukker ned

Peter Nielsen, cheftræner og sportschef i SønderjyskE Damehåndbold, fik torsdag travlt med at planlægge, så der ikke er mere end ti personer samlet per træningspas. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Håndboldens 1. division bliver ramt af de skærpede corona-restriktioner, og det betyder, at SønderjyskE's tre kommende kampe udsættes.
Annonce

Aabenraa: Det kom som lyn fra en klar himmel, da SønderjyskE-træner Peter Nielsen torsdag middag fik en mail om, at 1. division for både kvinder og mænd er lukket ned til foreløbig 23. november.

Det sker i kølvandet på de nye corona-restriktioner, statsminister Mette Frederiksen (S) løftede sløret for i fredags.

Divisionsforeningen havde ellers håbet, at 1. division ligesom ligaen ville være undtaget af forsamlingsforbuddet på maksimalt ti personer. Men det er altså blevet vurderet, at selv om cirka 160 spillere er på kontrakt i de i alt 26 klubber i 1. division, så går de ikke under kategorien "professionel idræt".

- Vi er ved at forsøge at danne os et overblik over, hvad vi må, og hvad vi ikke må, fortæller Peter Nielsen, der normalt prøver at se positivt på ting, men det havde han torsdag svært ved.

- Som jeg kan læse det, så er det kun sådan noget som tabte indtægter ved hjemmekampe, vi kan blive kompenseret for, men det er jo ikke noget tema for os. For os handler det om lønkroner, siger SønderjyskE-træneren og peger på, at det godt kan være, at andre 1. divisonsklubber kører som rene amatørklubber, men sammen med Aalborg og Ringkøbing kører SønderjyskE Damehåndbold et fuldt professionelt setup.

- Så det gør ondt på os, at man har placeret os sammen med breddeidrætten, forklarer Peter Nielsen, der lige nu også har svært ved at tro på, at det kun bliver de fire uger.

Annonce

Træning må deles op

Han kan imidlertid ikke gøre andet end forholde sig til, hvad der er besluttet lige her og nu, og den sønderjyske 1. divisionsklub har naturligvis tænkt sig også i denne omgang at overholde alle regler.

Det betyder blandt andet, at der maksimalt må samles ti personer til et træningspas.

- Det positive er, at vi stadig kan træne, men det bliver jo noget med at booke to haller, og så dele træningen op. For i de ti skal alle jo tælles med - mig selv, vores assistenttræner, fysioterapeuten. Og vi må ikke gå fra det ene sted til det andet, lyder udfordringen blandt andet.

Tre kampe er blevet udsat

Det er i første omgang tre kampe, SønderjyskE Damehåndbold må udsætte på grund af de skærpede corona-restriktioner.

Det er udekampen mod Hadsten 7. november, hjemmekampen mod AGF 13. november og udekampen mod Bjerringbro 22. november.

Divisionsforeningen oplyser, at de udsatte kampe bliver genplaceret, når der er mulighed for det.


Regeringens definitioner for professionel sport gør, at vi ikke kan komme ind under den. Så vi må sætte 1. division i bero.

Thomas Christensen, direktør for Divisionsforeningen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Annonce