Annonce
forside

SønderjyskE løb AGF over ende

Leonora Demaj leverede en rigtig god kamp mod AGF, og det blev også til seks scoringer. Arkivfoto: Ole Nielsen

SønderjyskE´s bedste håndboldkvinder er med lørdagens sejr stadig med i oprykningskampen.

Aabenraa: En sejr mod AGF lørdag eftermiddag i Arena Aabenraa ville betyde, at SønderjyskE´s håndboldkvinder er sikret to kvalifikationskampe om en plads i landets bedste række, selv om der stadig er to spillerunder tilbage.

Sejren kom i hus, og der var på intet tidspunkt af kampen tvivl om udfaldet. SønderjyskE vandt med ikke mindre end 37-22 efter 19-11 ved pausen, og aarhusianerne blev ganske enkelt løbet over ende kampen igennem.

Der var en fin påskestemning i Arena Aabenraa, og det var hjemmeholdets Caroline Rasmussen, der fra start af viste vejen. De tre første mål stod Caroline Rasmussen for, inden hun gav andre lov til at være med, og der var nok om buddet.

Claudia Rompen tog også godt fra i hjemmeholdets mål, og allerede ved stillingen 7-3 i første halvleg valgte AGFs cheftræner, Peter Conrad, at tage den første time-out. Det ændrede ikke på kampens forløb. AGF lavede simpelthen for mange fejl, og SønderjyskE fortsatte med at udbygge føringen.

Annonce

Kampen i tal

SønderjyskE - AGF 37-22 (19-11).Målscorere SønderjyskE: Leonora Demaj 6, Rikke Hoffbeck Petersen 6, Nina Beck 6, Caroline Rasmussen 5, Emma Baunsgaard 4, Ricka Falk Gindrup 3, Sara Mitova 3, Emma Kiellberg 2, Pernille Johannsen 2.Udvisninger: SønderjyskE 1. Udvisninger: AGF 0.

Koncentreret indsats

Efter blot et kvarters spil førte hjemmeholdet med syv mål, og kampen virkede afgjort. SønderjyskE fik en masse nemme kontramål, og fløjspillerne Nina Bech og Rikke Hoffbeck Petersen scorede nærmest efter behag.

Hos AGF var der kun en spiller, der holdt fanen højt. Det var bagspilleren Louise Sønnichsen, der blev sit holds suveræne topscorer med 10 mål.

I anden halvleg ændrede tingene sig ikke synderligt. Hjemmeholdets spillere mistede ikke koncentrationen trods den store føring, og det er et sundt tegn. Pludselig opstod der dog nogle dumme boldtab, men så hævede cheftræner Olivera Kecman stemmen, og så blev rytmen genfundet igen.

I de sidste 10 minutter af kampen havde AGF-spillerne smidt håndklædet i ringen, og det var reelt kun et spørgsmål om sejrens størrelse. Den blev på 15 mål.

Med sejren er SønderjyskE stadig på tredjepladsen i kvindernes 1. division, og den kan Horsens ikke længere fravriste sønderjyderne. Derfor er holdet garanteret kvalifikationskampe til landets bedste række.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce