Annonce
Sønderjyske Herrehåndbold

SønderjyskE lignede slet ikke et slutspilshold

Tobias Møller scorede syv gange mod sin tidligere klub, men Århus var klart bedre end SønderjyskE søndag eftermiddag. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
SønderjyskE ender på femtepladsen, selv om holdet igen spillede en dårlig kamp og tabte klart hjemme mod Århus. Holdet skal stramme sig gevaldigt an, hvis det skal spille en rolle mod GOG, Bjerringbro-Silkeborg og KIF Kolding i slutspillet.

JV I SØNDERBORG: Som målmand må det have været en af de kampe, der bare var vildt frustrerende at skulle kæmpe sig igennem.

Det virkede ganske enkelt ikke som om, kampen betød det helt store for SønderjyskE-spillerne. I hvert fald ikke oppe på sådan et liv eller død-niveau.

Derfor endte sidste spillerunde i Skansen med en sikker sejr til gæsterne fra Århus, som ellers ikke har haft nogen jubelsæson. SønderjyskE tabte med 27-33, men ender alligevel på femtepladsen, fordi Skanderborg tabte sin hjemmekamp mod Bjerringbro-Silkeborg.

Dermed er sæsonen selvfølgelig mere end godkendt, men hvis den også skal blive decideret mindeværdig, skal holdet oppe sig for at spille en rolle i slutspillet, hvor holdet kommer i gruppe med GOG, Bjerringbro-Silkeborg og KIF Kolding.

Skal holdet have en chance i det selskab, skal hele orkesteret spille for fuld musik.

Inden kampen var musikken i Skansen på så højt lydniveau, at det kunne vække folk til live, selv hvis de har været døde i omkring 2000 år.

Til ære for ingen i øvrigt, for som tilskuersituationen er i topsport for tiden, kommer der for en gangs skyld flere mennesker i kirkerne end til elitesport.

KAMPEN I TAL

SønderjyskE-Århus 27-33 (9-15)

Stillinger undervejs: 0-2, 3-3, 6-5, 6-11, 8-13, 12-18, 16-25, 22-30, 24-32

Målscorere, SønderjyskE: Tobias Møller 7 (4), Noah Gaudin 5, Kristian Stranden 3, Alec Smit 2, Marcus Dahlin 2, Morten Bjørnshauge 2, Oliver Eggert 2, Sveinn Johannsson 2, Thomas Mogensen 2

Topscorer, Århus: Lukas Jørgensen 13 (3)

Udvisninger: SønderjyskE 6, Århus 2

Efter en vanskelig indledning med to tidlige SønderjyskE-udvisninger, fik Oliver Eggert brudt dødvandet og scoret sit holds første mål efter syv minutter.

Efter 11 minutter kunne Marcus Dahlin udligne til 3-3. Den målfattige indledning skyldtes, at hjemmeholdet havde svært ved at spille sig til store muligheder, og at SønderjyskE-målmand Josip Cavar ofte var dér, hvor Århus-afslutningerne kom.

Det gjorde ikke hjemmeholdets angrebsspil bedre, at Noah Gaudin og Kristian Stranden blev sendt i kamp. Josip Cavar var stiktosset på sine holdkammerater.

Defensivt kunne SønderjyskE slet ikke holde Lukas Jørgensen inde på stregen. Enten scorede han, ellers tilkæmpede han sig et straffekast. Gennem hele kampen scorede han 13 gange på 14 forsøg.

Det var en ringe trøst, at Noah Gaudin i første halvlegs sidste sekunder tog ansvaret på sine skuldre og smadrede en reducering til 9-15 i nettet.

Annonce

Undertippet i slutspillet

Det ændrede intet, for SønderjyskE kunne slet ikke mobilisere den energi, der skulle til for at vende kampen.

Århus øgede føringen til ni mål undervejs, og Erik Vejes hold kommer fint ind i nedrykningsspillet, hvor det møder Ribe-Esbjerg, Mors-Thy, Fredericia HK og Lemvig-Thyborøn.

SønderjyskE kommer for sin del skidt ind i slutspillet, men i løbet af sæsonen har holdet slået både GOG, Bjerringbro-Silkeborg og KIF Kolding.

GOG indleder med to point, Bjerringbro-Silkeborg med et enkelt, og så starter SønderjyskE og KIF på nul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Erhverv

Montører overfuses af vrede kunder på hjemmekontoret: Nu får de hjælp til at nedtrappe konflikterne

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

Annonce