Annonce
SønderjyskE

SønderjyskE-målmand efter slag i hovedet: - Jeg var ikke klar til det hjørnespark

SønderjyskE's målmand Nikola Mirkovic scorede selvmål mod Randers. Han boksede et hul i luften og headede uheldigt bolden i eget net. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

SønderjyskE: Det blev en frygtelig superligadebut for SønderjyskE’s serbiske målmand, Nikola Mirkovic.

Efter blot et kvarter scorede han selvmål, efter han gik fejl af en bold på et hjørnespark. Mirkovic hoppede op bag Stefan Gartenmann og forsøgte at bokse bolden væk. Men Mirkovic slog blot hul i luften under bolden som i stedet ramte ham i ansigtet og gik i mål.

Selvsagt en dårlig start, men Mirkovic påpegede, at han muligvis burde have været undersøgt af en læge inden hjørnesparket blev gennemført.

- I ni måneder har jeg ventet på min chance, og så sker det her. I en situation lige inden målet mærkede jeg et slag i hovedet, fortalte Nikola Mirkovic efter kampen.

Han sagde på hug i målfeltet i et stykke tid for at sunde sig.

- Dommeren spurgte, om jeg havde brug for lægeholdet, men jeg sagde nej. Men for at være ærlig så var jeg ikke klar til det hjørnespark. Jeg var lidt forvirret. Og så sker det lortemål, sagde han.

Mirkovic erkendte dog trods slaget, at det var hans fejl.

- Det var en klar fejl. En klar målmandsfejl. Det var mit ansvar.

Mirkovic fik dog fejlen rystet af sig og havde senere i kampen en god redning.

- Man må glemme det hurtigt og komme videre til næste situation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce