Annonce
Sport

SønderjyskE-målvogter er tilbage på landsholdet

Patrick Galbraith er tilbage i landsholdstrøjen, når Danmark i november spiller tre kampe mod Polen, Østrig og Norge. Arkivfoto: Jan Korsgaard

SønderjyskE's målvogter, 32-årige Patrick Galbraith, er tilbage på landsholdet efter flere års fravær.

SønderjyskE: Da ishockeylandsholdets træner, Heinz Ehlers, fredag udtog sin trup til tre landskampe i november, afslørede listen over navne, at der bliver comeback til en rutineret herre.

32-årige Patrick Galbraith har spillet 131 landskampe, men har været væk fra landsholdet i flere sæsoner. Nu er han tilbage, og han er glad for, at han igen er en del af det fine selskab.

- Jeg både stolt og glad. Jeg glæder mig til at komme afsted. Det var selvfølgelig bittert at blive sorteret fra og blive forbigået, når holdet efterfølgende blev udtaget, men man må også give dansk ishockey en cadeau. I forhold til for 8-10 år siden, så er konkurrencen om landsholdspladserne bare blevet meget hårdere med årene, siger Patrick Galbraith til SønderjyskE's hjemmeside.

Udover Galbraith er også SønderjyskE's Rasmus Lyø udtaget til landsholdet. I dagene fra 9. til 11. november spiller Danmark mod Polen, Østrig og Norge. Kampene spilles i Polen.

Fra Esbjerg Energy er Felix Scheel udtaget.

Annonce

Landsholdet

MålmændPatrick Galbraith (SønderjyskE)George Sørensen (Södertälje)

Backs

Markus Lauridsen (HV71)Phillip Bruggisser (Krefeld Pinguine)Matias Lassen (Malmö Red Hawks), Oliver Larsen (IK Pantern)Rasmus Lyø (SønderjyskE)Sebastian Bergholt (Rødovre Mighty Bulls)Lasse Bo Knudsen (Aalborg Pirates)Emil Kristensen (KooKoo)

Forwards

Julian Jakobsen (Aalborg Pirates)Thomas Spelling (Aalborg Pirates)Nick Olesen (IK Pantern)Mathias From (AIK)Steffen Klarskov (Rødovre Mighty Bulls)Mikkel Højbjerg (Aalborg Pirates)Martin Højbjerg (Aalborg Pirates)Nikolaj Krag Christensen (Rungsted Seier Capital)Kristian Jensen (Frederikshavn White Hawks)Nicolai Meyer (Södertälje)Jeppe Jul Korsgaard (Aalborg Pirates)Felix Scheel (Esbjerg Energy)Morten Poulsen (Herning Blue Fox)

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Hovborg har fået sin egen øl

Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce