Annonce
Aabenraa

SønderjyskE mistede et skridt i topstriden

Leonora Demaj er indtil videre SønderjyskE's topscorer i denne sæson, men søndag aften blev det kun til et enkelt mål i udekampen mod Vendsyssel. Arkivfoto: Claus Thorsted
SønderjyskE tabte 24-17 i udekampen mod Vendsyssel Håndbold, der modsat gæsterne fik scoret på sine chancer og udnyttede ti minutters sønderjysk måltørke.

Sæby: SønderjyskE's håndboldkvinder kunne søndag aften have spillet sig op på en delt førsteplads i 1. division, men nu snuppede hjemmeholdet, Vendsyssel Håndbold, i stedet de to point og lagde sig sammen med Ringkøbing i spidsen for rækken.

Og gæsterne havde kun sig selv at takke for det.

- Vi dækker fremragende op hele kampen igennem, ligesom vi spiller os frem til masser af chancer. Men vi brænder mindst 10-12 100 procents chancer og er helt nede på en scoringsprocent på omkring 30. Og så vinder man altså ingen håndboldkampe, lød det fra en ærgerlig cheftræner Olivera Kecman efter nederlaget, der endte på 24-17.

Målforskellen var allerede ved pausen på syv mål, 15-8, selv om stillingen efter 20 minutter var 8-8.

- Vi laver 12 tekniske fejl i første halvleg, og det får de syv mål i træk på - de fem på kontra. Det er de ti minutter, der koster os, for i anden halvleg spiller vi jo også lige op med dem, forklarede cheftræneren.

Annonce

Kampen i tal

  • Vendsyssel Håndbold - SønderjyskE 24-17 (15-8)
  • Topscorere Vendsyssel: Mette Bejder 6, Christina Pedersen 5.
  • Mål, SønderjyskE: Helena Rut Örvarsdottir 4, Sofie Schelde-Rasmussen 3 (2), Caroline Rasmussen 2, Nina Bech 2, Louise Andresen 1, Rikke Hoffbeck 1, Camilla Aastrup 1, Sara Mitova 1, Ljubica Pavlovic 1, Leonora Demaj 1.
  • Udvisninger: Vendsyssel 4, SønderjyskE 4.
  • Tilskuertal: 550.

Topbrag venter på lørdag

Selv om kampen blev tabt på en kombination af uskarpe afslutninger og en god Elin Thorsteinsdottir i Vendsyssel-målet, så var det glædeligt, at sønderjyderne spillede sig frem til så mange åbne chancer, og så sørgede publikum også for, at det var en sjov kamp at spille.

Med 550 tilskuere var der udsolgt i Drinx Arena, som den gamle Syvstenhallen er blevet omdøbt til. For de, der er så gamle, at de kan huske Lyngsås storhedstid med koryfæer som Bente Thomsen og Lise-Lotte Lauridsen, så var det dér, vendelboerne i sæsonen 1987/88 spillede sig til DM-guld.

- Her var en helt fantastisk stemning, og der var virkelig opbakning. Publikum var bare med i det hele, roste Olivera Kecman, og hun håber nok i sit stille sind på, at hendes eget holds publikum kan frembringe bare tilnærmelsesvis den samme stemning i Arena Aabenraa på lørdag.

For nok mistede sønderjyderne et skridt søndag aften, men de kan indhente ikke så lidt af det tabte med en sejr på lørdag over rækkens nummer 1, liganedrykkerne fra Ringkøbing. De er trods alt stadig kun to point foran.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce