Annonce
Aabenraa

Uheld gav lang kø på Sønderjyske Motorvej: Personbil kørte op bag i lastbil

Ifølge vagtchefen kom ingen personer til skade, men føreren af personbilen blev dog kørt til observation på sygehuset. Foto: Local Eyes

Rødekro: Mandag klokken 16.35 modtog politiet en anmeldelse om et færdselsuheld på Sønderjyske Motorvej i sydgående retning mellem afkørsel 70a Rødekro og 70b Aabenraa N.

Her var en personbil kørt op bag i en lastbil med sættevogn. Det fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt.

- Lastbilchaufføren har forinden nødbremset som følge af trafikkø, og det har føreren af personbilen overset. Efter påkørslen fortsætter personbilen over i det midterste autoværn, siger Erik Lindholdt.

Føreren af personbilen er en 51-årig mand fra Rødekro. Erik Lindholdt oplyser, at der ikke skete personskade, og at manden blev bragt til observation på sygehuset.

Lastbilchaufføren er en 72-årig mand fra Haderslev.

Uheldet gav store forsinkelser på strækningen. Vejdirektoratet meddelte således på deres hjemmeside klokken 18.34, at man måtte forvente en forlænget rejsetid på op til 55 minutter.

Klokken 19.50 oplyser Erik Lindholdt, at oprydningsarbejdet er afsluttet, og at trafikken kører som normalt.

Annonce
Uheldet skabte lang kø i sydgående retning på Sønderjyske Motorvej. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce