Annonce
112

Chauffør dræbt på motorvejen: Politiet undersøger årsagen

Annonce

Uheld: En person har torsdag morgen mistet livet i et alvorligt færdselsuheld på Sønderjyske Motorvej ved Rødekro.

Det oplyser vagtchef Nikolaj Hølmkjær fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Ritzau. Uheldet er sket klokken 7.09 i nordgående retning ved afkørsel 70 Aabenraa N, hvor en svinetransport har påkørt en forankørende lastbil.

Ifølge Ritzau er det chaufføren i svinetransporten, der har mistet livet, og de pårørende er underrettet.

Opdatering 12.39: Motorvejen skulle nu være helt genåbnet efter flere timers afspærring. I en periode var der endda spærret i begge retninger, da grisene fra svinetransporten skulle omlæsses. En enkelt af de 650 grise i transporten døde som følge af ulykken.

Opdatering 14:30: Vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Nikolaj Hølmkjær fortæller, at politiet endnu ikke kender årsagen til ulykken.

- Men der har jo været en hastighedsforskel på de to lastbiler, som har forårsaget ulykken, men hvorfor den forankørende kørte langsommere, har vi ikke fået klarlagt endnu. Det samme er i øvrigt tilfældet med hastighederne, det er foregået med. Det er sket omkring klokken 07.10 om morgenen, og der er forholdsvis tung trafik på det tidspunkt, så det har formentlig spillet ind. Men vi ved det ikke endnu, siger han.

Der har været bilinspektører på ulykkesstedet, og begge lastbiler skal nu undersøges, så man kan komme nærmere et svar. Det skal blandt andet ske ved at granske den digitale takograf, som elektronisk registrerer oplysninger om køretøjernes og førernes aktiviteter, eksempelvis køretider og hastigheder.

Ulykken har skabt omfattende trafikale problemer. Foto: Local Eyes
En chauffør i en grisetransport er torsdag morgen omkommet ved en ulykke på Sønderjyske Motorvej ved Rødekro. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce