Annonce
Sport

SønderjyskE og EfB sender medarbejdere hjem

SønderjyskE-direktør Klaus B. Rasmussen og hans kollega i Esbjerg, Brian Knudsen, bliver på broen, mens hovedparten af medarbejderne sender hjem. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Kun direktion og enkelte andre funktioner på kontoret kører videre som et nødberedskab som en følge af coronakrisen.

EfB og SønderjyskE gør nu som en række andre klubber og sender hovedparten af de ansatte hjem.

I SønderjyskE er det kun direktionen og økonomiafdelingen i Vojens, der kører videre som et nødberedskab. Hjemsendelsen, der også gælder for spillerne på de fire sportshold, gælder som udgangspunkt så længe, regeringen har påbudt en skærpet opmærksomhed i samfundet for at undgå, at Covid-19 (coronavirus) spreder sig i befolkningen.

Beslutningen er taget med udgangspunkt i regeringens nye trepartsordning, der skal sikre de danske arbejdspladser gennem krisen. – Vi har hele tiden fulgt regeringens og sundhedsmyndighedernes anbefalinger og påtaler, og vores medarbejdere har hidtil arbejdet hjemmefra, men begrænsninger i dagligdagen er så store, at hovedparten af vores ansatte nu helt hjemsendes uden arbejdsopgaver, siger direktør Klaus Rasmussen.

Hans kollega i EfB, Brian Knudsen, har følgende kommentar:

- Vi er meget berørte af den globale krise, og særligt de sundhedsmæssige konsekvenser, som er dybt ulykkelige. Vi bakker op om myndighedernes anbefalinger, og bidrager positivt til at mindske smittespredningen. Da branchen er helt lukket ned, er hovedparten af vores medarbejdere sendt hjem, og det sker fordi, at indtjeningsgrundlaget på få dage er forsvundet, så det er en nødvendig manøvre for at kunne fastholde arbejdspladser fremadrettet.

Indtil sæsonen genoptages vil en mindre gruppe medarbejde sikre minimumsdrift af EfB.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce