Annonce
Ishockey

SønderjyskE og Energy mødes i træningskamp: Mario Simioni er stadig i gang med at bygge

Det er her, Mario Simioni grubler og tænker de store tanker. På kontoret. SønderjyskE-træneren vil se bedre arbejdsmoral, når SønderjyskE tirsdag møder Esbjerg Energy, end han har set i de to første træningskampe. Arkivfoto: Jacob Schultz
SønderjyskE og Esbjerg Energy mødes tirsdag i sommerens tredje træningskamp. Mario Simioni understreger, at hans hold stadig er i en genopbygningsfase, selv efter at sidste sæson gav sølvmedaljer.

SønderjyskE: Hvad skal vi forvente af det nye hold?

Hvem af de nye spillere kommer til at forbedre holdet mest?

Der er masser af spørgsmål.

Sådan er det altid inden begyndelsen på en ny sæson. Særligt i ishockey, hvor der hver sæson er stor udskiftning på holdene blandt de bærende kræfter.

Efter mindre end to uger på træningsisen har træner Mario Simioni svært ved at komme med ret mange svar på de mange spørgsmål. Det er stadig tidligt. Alle de nye er stadig meget nye, som han siger.

Og fordi det hele er så nyt, har han og sportschef Kim Lykkeskov endnu ikke diskuteret, hvad målet for sæsonen er.

I sidste sæson endte det med sølv, på trods af at sæsonen blev beskrevet som en genopbygningssæson. Sådan ser Mario Simioni stadig på det.

- Vi er stadig i en genopbygningsfase. Vi spiller med flere 17- og 18-årige i vores startopstilling. Det er stadig en proces, siger han.

Annonce

De nye spillere

  • De nye navne i SønderjyskE-truppen:
  • Nr. 5, Mike Little, back
  • Nr. 11, Daniel Nielsen, forward
  • Nr. 16, MacGregor Sharp, forward
  • Nr. 24, Anthony Nigro, forward
  • Nr. 29, Phil Lane, forward
  • Nr. 56, Oliver Gatz Nielsen, back
  • Nr. 86, Josh MacDonald, forward
  • Nr. 95, Nicolaj Henriksen, målmand
  • Siden sidste sæson har blandt andre T.J. Moore, Jordan Pietrus og Phil Marinaccio forladt holdet.

Tredje træningskamp

Hvorvidt holdet er forbedret i forhold til sidste år, kan Simioni ikke give et svar på endnu, men føler sig dog overbevist om, at holdet har hentet nogle dygtige hockeyspillere.

- Jeg synes, vi har fået nogle gode signings. Men spillerne skal forstå, hvad jeg forventer af dem, og det forstår de ikke endnu, fortæller han.

Tirsdag bliver holdet officielt præsenteret inden den tredje træningskamp, hvor Esbjerg Energy er modstanderen. Der er kampstart klokken 19.

I de to første træningskampe har SønderjyskE vundet 3-2 over Aalborg og tabte med samme cifre til Rødovre. Begge kampe gik i overtid.

Mario Simioni forventer, at holdet ser mere sæsonklar ud end i de to første preseasonkampe.

- Det vigtigste for os er, at vi som hold har en bedre arbejdsmoral end i de to første kampe.

Esbjerg Energy kommer til Vojens med to sejre i de to første kampe, 7-0 i Herning og 3-2 hjemme over Rungsted. Det er forventningen, at klubbens syvende udlænding, Trevor Cheek, kommer på is tirsdag aften for første gang i Energy-trøjen.

Intet pres på de unge

I playoff i sidste sæson imponerede 18-årige Anders Biel og 17-årige Mathias Borring Hansen. Simioni mener, at de to unge ikke har tankerne på plads endnu frem mod den nye sæson.

- Vi lægger ikke noget pres på dem. Det handler for dem ikke om at forbedre sig, men om at gøre som i sidste sæson. Og så vil de helt naturligt forbedre sig. Jeg forventer ikke, at de scorer ti mål hver. Begge spillere tænker for meget lige nu, de har ikke spillet så godt, som de gjorde sidste år, siger Mario Simioni.

- Jeg vil bare have den samme hockey-intelligens, som de vidste sidste sæson. Med et år mere under bæltet, vil de være mere effektive. Men lige nu tror de, at de skal gøre for meget. Ingen af dem har spillet en god kamp endnu.

Tirsdag får Biel, Borring og resten af de lyseblå igen chancen for at spille en god kamp.

Og måske får vi og Simioni lidt flere svar på de mange spørgsmål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce