Annonce
Sønderborg

Sønderjyske piger flyves til ringridning på Vesterbro

VOS består af Hanne Schmidt, Bente Nissen, Ilse Dahl og Kathrine Schmidt. PR foto

Vos-pigerne leverer lyd hjemmefra, når de optræder på sønderjysk ved Vesterbro Ringridning.

Sønderborg: Når sønderjyderne i København holder deres årlige ringridning, bliver det i år med besøg hjemmefra. Alsie Express har nemlig samlet "E Vos Piche" og flyver dem ind til en lille koncert på Kvægtorvet lørdag 25. august.

På gjaldende sønderjysk sang "VOS" for over 30 år siden hits som "Te ringerien" og "E Spritte". Sange, som mange stadig husker - også selvom man er flyttet til København.

- Vi har selvfølgelig spillet de kendte sange over anlægget under vores cykelringridning de sidste par år, men at VOS nu kommer og spiller live, det er et vaskeægte scoop for vores arrangement, fortæller Christian Michelsen i en pressemeddelelse.

Han er medarrangør af Vesterbro Ringridning. Vesterbro Ringridning er en frivillig forening, der siden 2013 har afholdt cykelringridning på Vesterbro.

Annonce

Over til børnene

Hanne Schmidt fra VOS glæder sig også til at flyve til København.

- Vi har børn, som er flyttet til København for at læse og arbejde. Vi benytter os ofte af Alsie Express, når vi rejser mellem hovedstaden og Als, siger hun.

Det er mere end ti år siden, at pigerne sidst har optrådt sammen. Derfor er der blevet øvet inden afgangen mod København.

- Det har været en sjov udfordring, som vi har taget meget seriøst. Humøret er bestemt stadig lige så højt, og vi glæder os til dagen, forsikrer Hanne Schmidt.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce