Annonce
SønderjyskE Ishockey

SønderjyskE-profil: - De gode hold vinder også, når de ikke spiller godt

MacGregor Sharp (nummer 16) spillede en nøglerolle i sejren over Odense. Foto: Ludvig Dittmann
MacGregor Sharp lagde op til begge SønderjyskE's to tidlige mål. Han ser frem til et par fridage efter en periode med mange kampe.

SønderjyskE: Hvis MacGregor Sharp lyttede til speakeren i arenaen i Vojens søndag eftermiddag, så hørte han sit eget navn blive råbt op to gange i kampens første fire minutter. Han havde næstsidste stav på sit holds to tidlige scoringer mod Odense.

Og de tidlige scoringer var vigtige, mener SønderjyskE-forwarden.

- Vi gjorde det også mod Rungsted. Faktisk har vi scoret tidligt i nogle kampe i træk nu. Vi har fået en god start, og det gør det meget nemmere at spille, når de andre jagter dig, for så bliver der plads at spille i. Og det var særligt vigtigt, når vi har nogle, der stadig døjer med skader efter sidste weekend. Desuden kommer publikum med med det samme, og alle får selvtillid af tidlige mål, sagde MacGregor Sharp efter kampen.

Annonce

Nyt liv i holdet

Kampen mod Odense var på én gang en kamp mod bundholdet og en kamp mod et hold, der havde vundet fire kampe i træk.

- Vi ved, at de har hentet nogle nye spillere, så de har fået noget liv i holdet. De slog Aalborg, og de havde gang i en sejrsstime efter kampe mod nogle gode hold. Vi vidste, at vi ikke skulle tage let på kampen, sagde Sharp, som ikke følte, at det hele sad lige i skabet på isen søndag.

- Det var ikke vores bedste kamp, og det var hårdt til tider. Vi har spillet mange kampe på det sidste. Nu har vi nogle fridage. Når alt kommer til alt, er det et tegn på, at du er et godt hold, når du også vinder, selvom du ikke spiller godt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce