Annonce
Aabenraa

SønderjyskE river kontrakt med svensker i stykker

Sønderjydske vs AGF håndboldFoto: Timo Battefeld
Den svenske playmaker Fatos Kucukyildiz har fået ophævet sin kontrakt med SønderjyskE et år før tid. U19-landsholdsspiller skal tage over.

Aabenraa: Da SønderjyskE's håndboldkvinder mandag tog fat på forberedelserne til den kommende sæson i 1. division, manglede der et kendt ansigt i flokken.

Den 26-årige playmaker Fatos Kucukyildiz, der ellers skrev under på en toårig kontakt, da hun sidste sommer kom til klubben, er rejst hjem til Sverige.

- Fra begge sider var vi enige om, at det var det bedste at gøre. Det har været svært for hende helt at falde til her, forklarer cheftræner og sportschef Olivera Kecman, der fra sin stol har set lidt for svingende præstationer fra svenskeren, der var udset til at skulle være en af holdets bærende spillere.

- Hun er en fantastisk håndboldspiller, men hun er ikke blevet helt den profil, vi havde håbet på. Vi har sagt farvel til hinanden på en pæn måde, og vi ønsker Fatos alt det bedste fremover, siger Kecman.

Annonce

Den første kamp

  • Olivera Kecman har naturligvis arrangeret en række træningskampe for sit hold, men det er først fredag den 6. september, det for alvor gælder.
  • Da er sæsonens første point på højkant, når sønderjyderne hjemme i Arena Aabenraa møder Roskilde Håndbold.

U19-spiller tager over

Det afbrudte samarbejde med Fatos Kucukyildiz får dog ikke SønderjyskE til at gå på jagt efter en ny bagspiller. Klubben har allerede lavet aftale med U19-landsholdsspilleren Sofie Schelde-Rasmussen, der senest har spillet i Skanderborg, men som har fået sin håndboldopdragelse i Aabenraa-Rødekro Håndbold.

- Sofie er decideret playmaker, men vi har også vores nye islænding, Helena Rut Örvarsdóttir, der ligesom både Leonora Demaj og Celina Hansen kan spille pladsen. Jeg kan godt lide at rokere lidt rundt, forklarer Olivera Kecman, der først om en uges tid for alvor går i gang med håndbolden med sin nye trup.

Socialt samvær

I denne uge er der en række fysiske tests på programmet, så hun ved, hvor niveauet af den fysiske træning skal lægges, og i weekenden samles truppen til træningslejr med udgangspunkt fra den lokale campingplads Fjordlyst Camping.

- Fredag skal vi blandt andet tale målsætninger, mens vi lørdag skal til Sønderborg, hvor idrætshøjskolen har lavet en program med teambuilding til os, siger cheftræneren, der søndag blandt andet sender spillerne på løbetur på stranden:

- Og så skal vi selvfølgelig også bare hygge os sammen, så vi kan lære hinanden bedre at kende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce