Annonce
SønderjyskE

SønderjyskE's bænkede forsvarsprofil kigger efter en ny klub: - Et år på bænken vil ødelægge min karriere

Måske har Kees Luijckx slået sin sidste halvtliggende aflevering i SønderjyskE-trøjen. Hollænderen er åben over for et skifte til en anden klub, efter han er blevet bænket til fordel for Stefan Gartenmann og Patrick Banggaard. Foto: Ole Nielsen / Ritzau Scanpix
Efter at have været selvskrevet til en plads i midterforsvaret gennem fire sæsoner, sad 33-årige Kees Luijckx på bænken i sæsonens første kamp mod Randers. Hollænderen er åben for at skifte klub, fordi han ikke føler trænerens tillid.

SønderjyskE: Han er ikke vant til at sidde dér. På bænken.

Bænken er ikke hans territorie, siger han selv.

Gennem de sidste fire sæsoner har Kees Luijckx været et af de sikreste navne på holdkortet, uanset om det har været Jakob Michelsen, Claus Nørgaard eller Glen Riddersholm, der har sat holdet.

Men i weekendens sæsonpremiere mod Randers var det de yngre Patrick Banggaard og Stefan Gartenmann, der indtog de to pladser i SønderjyskE's centrale forsvar.

I træningen torsdag skiftedes to makkerpar af centralforsvarere i orange overtrækstrøjer til at forsvare mod SønderjyskE's offensivspillere. Det ene makkerpar bestod af Gartenmann og Banggaard. Det andet makkerpar var Kees Luijckx og Joao Pereira. Et førstehold og et andethold. Lige nu er Kees Luijckx kun tredjevalg i midterforsvaret.

Annonce

Jeg kan ikke acceptere det, for jeg er i mine bedste år af karrieren. Det er uvirkeligt for mig at være på bænken. For et år siden skrev jeg under på en ny kontrakt, hvor vi talte om, at jeg skulle spille en stor rolle i at løfte SønderjyskE.

Kees Luijckx

Måske farvel til SønderjyskE

Allerede i den første uge i opstarten til den nye sæson følte Luijckx, at hans rolle var skrumpet, og han vil ikke bruge et år på bænken, når han føler, han har noget at bidrage med på banen.

- Det er en svær situation, for det er ikke let at komme tilbage på holdet. Jeg kan ikke fortsætte sådan her. 12 måneder på bænken ville ødelægge min karriere. Jeg er en erfaren spiller, men stadig fit.

Ved du, hvor tæt du er på en plads på holdet?

- Hvis du er midterforsvarer, så er der ikke så meget, der ændrer sig. Bare se på mig i de sidste fire år. Jeg har spillet alle kampe.

Når du føler dig så langt fra en startplads, kigger du så efter en anden klub?

- Det kan være en mulighed. Situationen er ikke afklaret for mig. Jeg kigger mig omkring, og klubber kigger på mig. De er også klar over min situation. Måske bliver jeg. Måske forlader jeg klubben. Det kommer an på mange ting. Min familie, min løn, hvad der sker her, det kommer an på de andre klubber. Jeg ville elske at have en stor rolle i SønderjyskE, men det er ikke sandsynligt.

- Jeg har spillet fast i fire år, men nu savner jeg trænerens tillid.

For sportschef Hans Jørgen Haysen er det ikke udgangspunktet, at Kees Luijckx skal sælges.

- Han har været sindssygt god for os og er stadig sindssygt god. Vi har en meget konkurrencedygtig trup, og at Kees kan sidde ude, er et bevis på det. Det er ikke mit udgangspunkt, at han skal væk, for vi skal have rigtig dygtige spillere på alle positioner. Også mere end én, siger han.

Uvirkeligt at være på bænken

Degraderingen til en plads på bænken gør ondt, fortalte den 33-årige hollænder efter træningen torsdag.

- Det er svært at acceptere. Jeg kan ikke acceptere det, for jeg er i mine bedste år af karrieren. Det er uvirkeligt for mig at være på bænken. For et år siden skrev jeg under på en ny kontrakt, hvor vi talte om, at jeg skulle spille en stor rolle i at løfte SønderjyskE.

Kees Luijckx føler stadig, at han er en af de to bedste midterforsvarere i SønderjyskE.

- Selvfølgelig er jeg det. I superligaen er jeg en af de bedre midterforsvarere. Måske er jeg lidt kæphøj nu, men sådan føler jeg, siger han.

- Jeg kender mine kvaliteter og ved, at jeg burde spille. Jeg ved ikke hvorfor, men træneren synes, de andre er bedre.

- Jeg så meget frem til denne sæson. Jeg forventede at være en af nøglespillerne, men jeg spiller ikke.

Kan det være, at du er blevet for gammel, men bare ikke selv har indset det?

- Det føler jeg ikke. Og det hører jeg heller ikke fra nogen, holdkammerater, venner, familie. Statistikkerne og vores tests viser også, at jeg faktisk er stærkere og hurtigere end for et par år siden. Jeg er for fit til at læne mig tilbage og vente på min chance.

Det bedste mix

SønderjyskE-træner Glen Riddersholm fortæller, at fravalget af Kees Luijckx skyldes en øget konkurrencesituation i klubben.

- Nogle har været vant til at være selvskrevet, og det er under opbrud. Jeg har fuld forståelse for, at nogle bliver påvirket af det. Men vi må være ærlige og erkende, at vi havde en for dårlig defensiv sæson, hvor vi lukkede for mange mål ind. Vi tror på Kees, og vi er stadig glade for ham, siger Riddersholm, som mener Gartenmann og Banggaard er den bedste kombination i midterforsvaret lige nu.

- Vi får den bedst mulige balance med de to, vi bruger nu. Det er der, hvor vi får det bedste lederskab og det bedste mix af typer i forsvarskæden. Men det er vigtigt at understrege, at jeg ikke vender tommelfingeren op til to og ned til resten. Det er små ting, der afgør, hvem der er valgt. Og det har været snert.

Gartenmann og Banggaard er henholdsvis 11 og otte år yngre end Luijckx, men alderen har ikke haft betydning, siger cheftræneren.

- Alderen har ikke betydet noget, det er kun præstationen.

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

VUC Syd har fået ny direktør

Annonce