Annonce
Sønderborg

SønderjyskE's Superligahold møder Als

SønderjyskE kommer til Als. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Egen UI har tidligere mødt Vendsyssels Superligaghold i en afgørende pokalkamp, og det blev en alt for stor mundfuld. Nu kommer SønderjyskE's Superligahold til Nordals for at spille en showkamp mod et udvalgt hold fra Als.

Nordals: Så er der topfodbold på Als. Tirsdag kommer SønderjyskE's Superligahold til Nordals Idrætscenter for at spille en showkamp mod et udvalgt hold at spillere fra Als. Kampen fløjtes i gang klokken 17, og stadion åbner 15.45.

- Det er en stor ære at vores lokale superligahelte fra SønderjyskE netop har valgt at besøge Nordals som en del af deres forberedelse til den nye sæson. SønderjyskE har gennem de seneste sæsoner opnået flotte resultater i landets bedste række, og selv om der er tale om en showkamp, så bliver det en hård prøve for vores lokale Als-drenge. De glæder sig til kampen, og det gør jeg også, siger Jesper Larsen, der er formand for Nord-Als Boldklub.

Showkampen er en del af fejringen af Nord-Als Boldklubs 50 års jubilæum og er blot ét af 10 arrangementer, som gennem 2019 vil markere jubilæet.

- Det udvalgte Alshold er en blanding af spillere fra klubber i Sønderborg Kommune, og Nord-Als Boldklub er stolt af og glad for, at så mange klubber har villet støtte dette arrangement, siger Jesper Larsen.

Til at lede det udvalgte Als hold er der valgt gamle Nord-Als Boldklub-kendinge: Kristian Dreyer, Leif Jørgensen og Henning Carlson. Kristian Dreyer og Leif Jørgensen er de to trænere som har fået klubben i serie 1, mens Henning Carlson med sine 25 år som holdleder for 1. holdet nærmest har legende-status i klubben.

- Tilsammen er de det helt rigtige team til at lede Alsholdet. De vil blive støttet af Thom Jørgensen, som er primus motor for showkampen, fortæller Jesper Larsen.

Til kampen vil der være et grilltelt med salg af pølser, øl og vand - og der vil blive trukket lod om præmier i pausen.

Annonce
Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce