Annonce
SønderjyskE

Nej til salg koster i regnskabet: SønderjyskE har dundrende underskud

SønderjyskE havde muligheden for at sælge Alexander Bah (til højre) i sommerens transfervindue. Men klubben sagde nej, fordi man forventer at kunne sælge ham dyrere senere, og fordi man ikke ville sælge klubbens profiler op til en vigtig overgangssæson med tre nedrykkere. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
SønderjyskE Fodbold har præsenteret regnskabet for perioden juli 2018 til juni 2019. Resultatet er et underskud på 8,7 millioner kroner. Det er i SønderjyskE-målestok et kæmpe-underskud.

SønderjyskE: Tv-penge, der glippede.

Transferindtægter, man sagde nej til.

Det er de to primære årsager til, at SønderjyskE Fodbold efter otte år i træk med sorte tal på bundlinjen kommer ud af regnskabsåret 2018/2019 med et underskud på 8,7 millioner kroner.

- De to poster giver i runde tal tilsammen otte millioner kroner før skat, siger direktør Klaus Rasmussen.

SønderjyskE fik cirka fire millioner færre tv-kroner i kassen end budgetteret.

De sportslige resultater var ikke som forventet, og det har betydet, at holdet var mindre attraktivt for tv-stationerne. SønderjyskE har spillet flere kampe på de mindre attraktive spilletidspunkter end budgetteret, og klubben har fået færre såkaldte pointpenge.

- Vi har budgetteret med 8.-9.-pladsen, og det har holdt i to-tre år. Men det glippede i sidste sæson, siger Klaus Rasmussen.

SønderjyskE endte på 11. pladsen i grundspillet og sluttede sæsonen af med to Europa League-playoffkampe mod Randers.

Annonce

Nej til transfers

SønderjyskE anfører i ledelsesberetningen i regnskabet, at manglende transferindtægter har påvirket regnskabet negativt. Påvirkningen af regnskabet er rundt regnet den samme som tv-pengene, nemlig omkring fire millioner kroner.

- Vi har historisk ligget på i gennemsnit fem millioner kroner i transferindtægter om året. Der har stort set ikke været nogen transfers i denne periode, fortæller Klaus Rasmussen.

Fraværet af salg skyldes ikke, at der ikke har været bud på spillere. Der ligger strategiske årsager bag. SønderjyskE har ikke villet sælge sine bedste spillere op til en overgangssæson, hvor superligaen skæres ned fra 14 til 12 hold.

"Vi har i regnskabsåret modtaget pæne bud på vores profiler, som vi har takket nej til, da vi ikke mener, at tiden rent sportsligt har været den rigtige," skriver klubben i ledelsesberetningen. Klaus Rasmussen kalder det en kontrolleret satsning.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger har der været bud efter Alexander Bah og Victor Mpindi, men SønderjyskE har holdt fast i de to, fordi timingen og prisen ikke har været rigtig.

Udover tv-penge og transfers, har det givet omkring en million kroner mindre i kassen end forventet, at superligaen har kørt en periode uden ligasponsor.

Desuden fyrede SønderjyskE Claus Nørgaard i slutningen af sidste år og har derfor betalt løn til både ham og Glen Riddersholm frem til i sommer. Ifølge JydskeVestkystens oplysninger har den udgift været på cirka en halv million kroner.

Svært marked

Det dårlige resultat betyder, at SønderjyskE's egenkapital er styrtdykket. Der er nu en negativ egenkapital på 6,9 millioner kroner.

SønderjyskE skriver i ledelsesberetningen, at man har indgået finansieringsaftaler, som skal sikre, at der er penge til at drive virksomheden videre. Klaus Rasmussen vil ikke gå i detaljer om finansieringen.

- Vi har talt med gode mennesker, som også har kunnet forstå og lytte til de planer, vi har lagt. Det er vi dybt taknemlige over, siger Klaus Rasmussen, som understreger, at man ikke vil rundt med hatten i hånden en gang om året.

- I og med at man bakker op, anerkender man, at vi er i et svært marked. Vi forventer ikke, at vi skal gøre det her en gang om året. Vi skal ikke på den måde have løbende likviditet ind, siger han.

- De sidste syv år har det kostet nul kroner at drive superliga i SønderjyskE. Vi er ikke tilfredse med det her resultat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

EfB

EfB lejer svensk forsvarsspiller i Malmö

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];