Annonce
SønderjyskE

Nej til salg koster i regnskabet: SønderjyskE har dundrende underskud

SønderjyskE havde muligheden for at sælge Alexander Bah (til højre) i sommerens transfervindue. Men klubben sagde nej, fordi man forventer at kunne sælge ham dyrere senere, og fordi man ikke ville sælge klubbens profiler op til en vigtig overgangssæson med tre nedrykkere. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
SønderjyskE Fodbold har præsenteret regnskabet for perioden juli 2018 til juni 2019. Resultatet er et underskud på 8,7 millioner kroner. Det er i SønderjyskE-målestok et kæmpe-underskud.
Annonce

SønderjyskE: Tv-penge, der glippede.

Transferindtægter, man sagde nej til.

Det er de to primære årsager til, at SønderjyskE Fodbold efter otte år i træk med sorte tal på bundlinjen kommer ud af regnskabsåret 2018/2019 med et underskud på 8,7 millioner kroner.

- De to poster giver i runde tal tilsammen otte millioner kroner før skat, siger direktør Klaus Rasmussen.

SønderjyskE fik cirka fire millioner færre tv-kroner i kassen end budgetteret.

De sportslige resultater var ikke som forventet, og det har betydet, at holdet var mindre attraktivt for tv-stationerne. SønderjyskE har spillet flere kampe på de mindre attraktive spilletidspunkter end budgetteret, og klubben har fået færre såkaldte pointpenge.

- Vi har budgetteret med 8.-9.-pladsen, og det har holdt i to-tre år. Men det glippede i sidste sæson, siger Klaus Rasmussen.

SønderjyskE endte på 11. pladsen i grundspillet og sluttede sæsonen af med to Europa League-playoffkampe mod Randers.

Annonce

Nej til transfers

SønderjyskE anfører i ledelsesberetningen i regnskabet, at manglende transferindtægter har påvirket regnskabet negativt. Påvirkningen af regnskabet er rundt regnet den samme som tv-pengene, nemlig omkring fire millioner kroner.

- Vi har historisk ligget på i gennemsnit fem millioner kroner i transferindtægter om året. Der har stort set ikke været nogen transfers i denne periode, fortæller Klaus Rasmussen.

Fraværet af salg skyldes ikke, at der ikke har været bud på spillere. Der ligger strategiske årsager bag. SønderjyskE har ikke villet sælge sine bedste spillere op til en overgangssæson, hvor superligaen skæres ned fra 14 til 12 hold.

"Vi har i regnskabsåret modtaget pæne bud på vores profiler, som vi har takket nej til, da vi ikke mener, at tiden rent sportsligt har været den rigtige," skriver klubben i ledelsesberetningen. Klaus Rasmussen kalder det en kontrolleret satsning.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger har der været bud efter Alexander Bah og Victor Mpindi, men SønderjyskE har holdt fast i de to, fordi timingen og prisen ikke har været rigtig.

Udover tv-penge og transfers, har det givet omkring en million kroner mindre i kassen end forventet, at superligaen har kørt en periode uden ligasponsor.

Desuden fyrede SønderjyskE Claus Nørgaard i slutningen af sidste år og har derfor betalt løn til både ham og Glen Riddersholm frem til i sommer. Ifølge JydskeVestkystens oplysninger har den udgift været på cirka en halv million kroner.

Annonce

Svært marked

Det dårlige resultat betyder, at SønderjyskE's egenkapital er styrtdykket. Der er nu en negativ egenkapital på 6,9 millioner kroner.

SønderjyskE skriver i ledelsesberetningen, at man har indgået finansieringsaftaler, som skal sikre, at der er penge til at drive virksomheden videre. Klaus Rasmussen vil ikke gå i detaljer om finansieringen.

- Vi har talt med gode mennesker, som også har kunnet forstå og lytte til de planer, vi har lagt. Det er vi dybt taknemlige over, siger Klaus Rasmussen, som understreger, at man ikke vil rundt med hatten i hånden en gang om året.

- I og med at man bakker op, anerkender man, at vi er i et svært marked. Vi forventer ikke, at vi skal gøre det her en gang om året. Vi skal ikke på den måde have løbende likviditet ind, siger han.

- De sidste syv år har det kostet nul kroner at drive superliga i SønderjyskE. Vi er ikke tilfredse med det her resultat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Annonce