Annonce
Sport

SønderjyskE sejrer i Herning efter straffeslag

SønderjyskE mødte fredag aften Herning Blue Fox på udebane. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

SønderjyskE vandt fredag aften ude over Herning Blue Fox efter straffeslag og kunne dermed rykke et skridt nærmere på Rungsted i ligatoppen.

Sejr: SønderjyskE kunne fredag aften gå til juleferie med to point i bagagen, da se lyseblå vandt ude over rivalerne fra Herning Blue Fox i en kamp, der måtte afgøres i straffeslag.

Det var også udeholdet, der kom bedst fra start i en ellers afslutningsmæssig lige første periode, hvor skarpheden dermed blev afgørende. Og her var udeholdet i førertrøjen og kunne med et lille minuts mellemrum halvvejs inde i perioden bringe sig foran først 0-1 ved Rasmus Nielsen og 61 sekunder efter blev stillingen 0-2, da Martin Eskildsen fik sendt pucken i netmaskerne.

Anden periode stod i hjemmeholdets tegn, der brugte de tyve minutter effektivt og fik gjort kampen helt lige inden tredje periode.

Annonce

Kampen i tal

Herning Blue Fox - SønderjyskE 3-4 (0-2, 2-0, 1-1,0-1 )Målscorere: 0-1 Rasmus Nielsen, assist TJ Moore og Frederik Bjerrum (10.10), 0-2 Martin Eskildsen, assist Anders Førster og Rasmus Lyø (11.11), 1-2 Patrick Madsen, assist Zachary Torquato og Lasse Lassen (34.04), 2-2 Daniel Nielsen, assist Zachary Torquato (39.47) 3-2 Joonas Riekkinen, assist Lasse Lassen og Markus Jensen (45.11), 3-3 TJ Moore, assist Matt Prapavessis og Steffen Frank (58.59), 3-4 Matt Prapavessis, uassisteret (65.00)

Udvisninger: Herning Blue Fox 3x2 minutter, 1x5 minutter og 1x20 minutter, SønderjyskE 2x2 minutter

Fem minutter inde i tredje periode fik hjemmeholdets Joonas Riekkinen sendt en puck afsted, der passede Patrick Galbraith i målet, og rævene havde nu overtaget.

Men med ét minut tilbage på uret fik sønderjydernes TJ Moore sikret sit hold minimum ét point, da kampen hermed måtte afgøres i overtiden.

Fem minutter var dog ikke nok til at afgøre kampen, og de to hold måtte derfor ud i straffeslag.

Det blev canadiske Matt Prapavessis, der på det ottende straffeslag fik afgjort kampen og dermed sikret sønderjyderne de to point.

Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Johannes leder efter Mohamed i Ribe

Vejen

Nye vidner bliver afhørt i Vejen-sagen

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce