Annonce
Sport

Sønderjyske siger farvel til spillertrio

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Danny Amankwaa, Marco Rojas og Frederik Schram stopper i Sønderjyske, når deres kontrakter udløber til nytår.

Sønderjyske spillede søndag sin sidste kamp i efteråret i Superligaen, og når holdet mødes igen efter vinterpausen, bliver det uden tre af de nuværende spillere.

Både Danny Amankwaa, Marco Rojas og Frederik Schram har kontraktudløb ved årsskiftet, og ingen af dem har fået deres kontrakt forlænget. Det skriver Sønderjyske på sin hjemmeside.

Klubben har ellers forsøgt at forlænge kontrakten med Rojas, men det lykkedes ikke at forhandle en aftale på plads med newzealænderen, siger sportschef Hans Jørgen Haysen.

– Vi har ikke lagt skjul på, at vi gerne ville forlænge kontrakten, og det har også været tæt på, men i sidste ende kunne vi ikke nå hinanden, og sådan går det nogle gange.

- Han er en teknisk stærk spiller, som på sine gode dage også har lagt lag på vores spil med bolden, men i de perioder, hvor banerne har været dårlige, og kampene bliver spillet på andre præmisser end det, han er god til, så har det været svært at sætte hans excellente fødder i scene, siger Haysen.

Midtbanespilleren Amankwaa blev hentet til Sønderjyske fra skotske Hearts, men har ikke slået til i det sønderjyske.

– Vi anså det som lidt af et scoop, da vi hentede Amankwaa, men det er desværre ikke helt gået, som både han og vi forventede.

- Han har nogle åbenlyse kompetencer, men der har også været nogle ting, han skulle lægge på sit spil, men det er vi ikke rigtig lykkedes med, og derfor har han ikke fået den rolle, vi havde håbet på, siger Hans Jørgen Haysen.

Målmanden Frederik Schram fik kun kort tid i Sønderjyske, som han blev hentet til i sommer som erstatning for den skadede Nikola Mirkovic.

Schram blev hurtigt udlejet til Lyngby, da Mirkovic blev sin skade kvit.

Sønderjyske sluttede efterårssæsonen med et 1-2-nederlag til Horsens og må overvintre på Superligaens 11.-plads.

/ritzau/

Annonce
Læs nyheden på Sønderjyskes hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce