Annonce
Sport

SønderjyskE: Skader giver unge chancen

SønderjyskE har i øjeblikket fire mand ude med skader, og de kommer ikke i spil indenfor den kommende uge. Arkivfoto: Jacob Schultz

I øjeblikket har SønderjyskE fire spillere ude med længerevarende skader. Og det har givet muligheden for flere af holdets yngste. Simioni mener, at fremtiden ser lys ud.

Optakt: I sidste uge kom det frem, at Frederik Bjerrum og hans brækkede kno må sidde på sidelinjen og se sine holdkammerater skøjte rundt på isen.

Men han er ikke eneste skadede spiller i SønderjyskE-truppen. Også Johannes Røgilds, Ronnie Brobak og Daniel Kønig Hansen er ude med skader.

Og alt tyder på, at de har måttet se til fra tribunen i et stykke tid.

Frederik Bjerrum og Daniel Kønig Hansen blev begge skadet, da SønderjyskE tabte til Esbjerg Energy for et par uger siden, mens Ronnie Brobak kom til skade for tre uger siden, og Johannes Røgilds er blevet skadet i en kamp for klubbens andethold.

Hvad de tre sidstnævnte fejler, ønsker cheftræner Mario Simioni ikke at oplyse, men det lader dog til, at alle fire atter kommer til at skøjte i Frøs Arena i den nærmeste fremtid.

- Jeg ved, at Daniel Kønig, Frederik Bjerrum og Johannes Røgilds formentlig vil skøjte i dag (torsdag red.), men der er ingen af de fire, der vil komme i kamp indenfor den kommende uge, fortæller cheftræneren.

Annonce

Optakt

Ishockey, ligaenLørdag kl. 16.00: SønderjyskE - Hvidovre

Spilles i: Frøs Arena

JV tipper: 3-2

Unge spillere får chancen

Men der er som bekendt ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Og dette gælder også i SønderjyskE.

- Det har været godt for de unge spillere at få mulighed for at spille regelmæssigt. Det har været en positiv oplevelse, og det har også åbnet mine øjne for nogle af de unge spillere, og hvad de kan byde på. Man siger, at solen altid skinner over skyerne, og det er meget passende her. De unge har vist, at de kan og vil blive kommende SønderjyskE-spillere, fortæller Mario Simioni.

Fraværet af flere spillere har end ikke betydet et større udsving i resultaterne. Selvom SønderjyskE ikke vader i lutter sejre, så har de lyseblå faktisk hentet point i sine seneste syv kampe.

- Det er for mig tegn på kontinuitet. Jeg vil mene, at holdet har spillet exceptionelt godt i vores seneste to kampe, og det er, hvad der er vigtigt for mig, og det er i mine øjne godt gået, siger Simioni.

Lørdag kan SønderjyskE fortsætte pointhøsten, når Hvidovre gæster Frøs Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce