Annonce
Sport

SønderjyskE skifter ud i staben omkring holdet

Målmandstræner Kaj Stefansen siger farvel til SønderjyskE og rejser til Kina. Foto: Anders Kjærbye/Scanpix

Målmandstræner Kaj Stefansen har fået et job i det kinesiske fodboldforbund og stopper derfor i SønderjyskE, når ugen er omme. Toivo Vadum bliver ny målmandstræner i superligaklubben

FODBOLD: Det var et af de tilbud, han ikke kunne sige nej til.

SønderjyskE’s målmandstræner, Kaj Stefansen, blev i sidste uge kontaktet af det kinesiske fodboldforbund, der ønskede ham som målmandstræner for Kinas A-kvindelandshold, og den chance greb han med samme sikkerhed, som han har fået målmænd som Marin Skender, Lukas Fernandes og Sebastian Mielitz til at gribe i SønderjyskE.

- Jeg har haft en stor drøm om at komme til udlandet, og det her er en super spændende mulighed. Kina skal spille VM i Frankrig til sommer, og vi skal allerede i træningslejr på Stillehavsøen Guam i næste uge, så det er lige på og hårdt, siger Kaj Stefansen i en pressemeddelelse.

Han stopper i SønderjyskE efter lørdagskampen mod AC Horsens.

- Jeg er blevet 50 år, og jeg har været i den danske liga de seneste 32 år, så det bliver vildt spændende at prøve noget helt nyt i et stort og anderledes land, siger målmandstræneren.

Kaj Stefansen tog over efter Henrik Zarp i SønderjyskE i sommeren 2012, så det blev næsten til seks et halvt år i SønderjyskE.

- Det har været en skøn og spændende tid i SønderjyskE. I de første år handlede det om overlevelse, siden kom sølvet og Europa, og nu har vi lagt os i den gode ende af superligaen. Der er sket mange ting i klubben i den periode, jeg har været der, og klubben er på et helt andet niveau i dag. Det har været en spændende rejse, men nu begynder en ny, siger Kaj Stefansen.

Sportschef Hans Jørgen Haysen er ærgerlig over, at han mister en dygtig og vellidt træner.

- Kaj har været i SønderjyskE i mange år, og vi har forlænget aftalen flere gange, fordi vi har haft det godt med hinanden, men vi vidste også godt, at han havde den her udenlandsdrøm i maven, og at Kina stod højt på listen, så det hverken kunne eller ville vi stå i vejen for. Han har gjort det fremragende i SønderjyskE i mange år, og jeg ønsker ham alt mulig held og lykke med det kinesiske eventyr, siger Hans Jørgen Haysen.

Sportschefen har allerede fundet afløseren, der bliver 44-årige Toivo Vadum, der blandt andet har været træner i Vejle Boldklub i fem år.

- Han kommer med gode erfaringer fra Vejle, og han er arbejdsom og ærgerrig, så han kommer til at passe godt ind hos os. Nu er han i første omgang ansat for resten af året, hvor vi kan se hinanden an, og så tror og håber jeg da, at han bliver her i længere tid, siger Hans Jørgen Haysen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce