Annonce
Sport

Sønderjyske slår Herning i isduel om andenplads

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Sønderjyske hoppede forbi Herning i tabellen med en 3-0-sejr. Aalborg ydmygede Odense med 6-0.

Sønderjyske er nyt hold på andenpladsen i Danmarks bedste ishockeyrække, Metal Ligaen.

Annonce

Hjemme på egen is i Vojens vandt Sønderjyske med 3-0 over Herning Blue Fox i en direkte duel om andenpladsen. Som følge af sejren er der nu tre point mellem holdene, der begge har seks grundspilskampe tilbage.

Andenpladsen kan vise sig at være vigtig, da den giver hjemmebanefordel i en eventuelt syvende kamp i slutspillets kvartfinaler og semifinaler. Den kan også gøre det i finaleserien, hvis grundspilsvinderen ikke kvalificerer sig.

Amerikaneren Mike Little åbnede målscoringen i slutningen af anden periode. Med yderligere to mål i løbet af de første knap otte minutter af anden periode blev kampen lukket. Målene blev scoret af henholdsvis rutinerede Steffen Frank og amerikanske Philip Lane.

I Aalborg var der dømt top mod bund, da Odense Bulldogs var på besøg, og helt som ventet endte opgøret med en sikker hjemmesejr. De nordjyske ispirater vandt med de overbevisende cifre 6-0.

Lidt længere mod nord blev det også til en overbevisende hjemmesejr, da Frederikshavn White Hawks havde besøg af Esbjerg Energy. Frederikshavn vandt 5-2 og er fortsat nummer fire i rækken, mens esbjergenserne ligger nummer seks.

Rungsteds spillere kunne tage tre point med fra den korte tur til Herlev, hvor det blev til en 3-2-sejr til de forsvarende danmarksmestre.

Med seks spillerunder tilbage af grundspillet for de fleste af rækkens hold, kan der snart falde flere brikker på plads.

Aalborg vinder grundspillet, hvis Sønderjyske smider point, eller hvis nordjyderne selv vinder en kamp mere.

Rødovre skal blot have uafgjort i den ordinære spilletid i bundbraget mod Odense på fredag for at sikre den sidste slutspilsplads på fynboernes bekostning.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce