Annonce
SønderjyskE Fodbold

SønderjyskE slipper for trykket fra Sydsiden

SønderjyskE har kun spillet på udebane i pokalturneringen i denne sæson. I ottendedelsfinalen blev tirsdagens modstander, Brøndby, ekspederet ud af turneringen, og i kvartfinalen slog SønderjyskE Randers. Tirsdag har Riddersholms hold fordel af, at Brøndby Stadion er tømt for tilskuere. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Der sidder normalt 14.000 mennesker på stadion, når Brøndby spiller hjemme. Tirsdag skal SønderjyskE ikke bekymre sig om at kæmpe mod stemningen fra Sydsiden, hvor de mest ihærdige Brøndby-tilhængere normalt holder til.
Annonce

SønderjyskE: Da SønderjyskE i efteråret spillede to kampe på fem dage på superligaens to mest velbesøgte stadioner, Parken og Brøndby Stadion, havde cheftræner Glen Riddersholm stort fokus på at gribe udekampene an på den rigtige måde.

SønderjyskE slog Brøndby 1-0 i pokalturneringen, og Riddersholm mente, at hans hold havde spillet "en europæisk udekamp". Modent, roligt, afklaret.

Cheftræneren glædede sig over, at SønderjyskE havde lykkedes med at spille bolden roligt rundt tæt på eget mål med den støjende Sydsiden i ryggen. Brøndbys mest højlydte og ihærdige fans gjorde det hedt for SønderjyskE, der bevarede roen.

- Vi har arbejdet rigtig meget med at lukke modstandernes fans og stemningen i kampene ude. Og med ikke at lade os påvirke af, at man føler, det er os mod hele verden. Vi har været alt for emotionelle, sagde Glen Riddersholm efter kampen i oktober.

Tirsdag besøger SønderjyskE Brøndby Stadion igen, og denne gang behøver hverken trænere eller spillere ikke bekymre sig om trykket fra endetribunen.

Tilskuerne kan lægge pres på dommeren ved tvivlskendelser. Der ved man, hvilken atmosfære Brøndby-tilhængerne kan lægge i de tætte opgør. Der har du som udehold ikke en udpræget ulempe, når der ikke er fans på stadion.

Glen Riddersholm

Annonce

Intet pres på dommeren

Når man nu endelig skal spille kampe uden tilskuere, er det ikke dårlig timing for SønderjyskE at møde netop Brøndby nu. Holdet fra Vestegnen har unægteligt mere nytte af sine fans, end Horsens og FC Nordsjælland har af deres.

Glen Riddersholm kommer til at savne fansene, men anerkender, at det i hvert fald ikke er en ulempe for SønderjyskE, at stadion er tomt tirsdag.

- Jeg elsker at spille på stadions, hvor der er pres på. Det er vigtigt for at holde høj intensitet, og det hjælper fansene med. På den måde er det ærgerligt. Det var ikke en udpræget fordel for os at have besøg af OB uden tilskuere, siger cheftræneren.

- Tilskuerne kan lægge pres på dommeren ved tvivlskendelser. Der ved man, hvilken atmosfære Brøndby-tilhængerne kan lægge i de tætte opgør. Der har du som udehold ikke en udpræget ulempe, når der ikke er fans på stadion.

Annonce

En lille ballast

SønderjyskE har opskriften på sejr mod Brøndby.

Glen Riddersholm har mødt de blågule to gange som SønderjyskE-træner og vundet begge opgør. En måned før den føromtalte pokalsejr vandt SønderjyskE 2-1 på hjemmebane. Holdene mødtes desuden også i en træningskamp tidligere i år, og den vandt SønderjyskE også.

Nøglen findes i defensiven og i presspillet, mener Riddersholm.

- Det, der har været kendetegnende er, at vi har været rigtig dygtige i vores defensive organisation og dygtige i presspillet. Vi har været dygtige til at lægge pres på Brøndby både med og uden bold. Det er positivt, at vi har det godt mod dem, siger han.

Træneren mener, at det kan give SønderjyskE et lille plus.

- Det luller os ikke i søvn. Det giver en lille ballast, man kan tage med ind som positiv psykologi.

SønderjyskE har i øvrigt god erfaring med at spille mod Brøndby uden tilskuere. I 2013 blev Brøndby dømt til at skulle spille to kampe uden fans på stadion. Den ene var mod SønderjyskE, og sønderjyderne vandt 3-0.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce