Annonce
Sport

Sønderjyske-spiller: Sejr betyder meget mentalt

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Sønderjyske har haft en hård periode, og derfor betyder sejren over Esbjerg meget, siger Christian Jakobsen.

Sønderjyske fik søndag sin første sejr i syv kampe, da holdet slog Esbjerg 2-1 på hjemmebane i 3F Superligaen.

Det har været en mentalt hård periode for Sønderjyske-spillerne, og derfor betyder sejren meget, fortæller Christian Jakobsen.

- Sejren betyder rigtig meget. En ting er de tre point, men det betyder også meget mentalt, at vi endelig får en sejr, siger han.

- Vi har slidt lidt i det på det seneste, så det kommer forhåbentlig til at betyde rigtig meget for os, siger han.

At spillerne har været hårdt ramt på selvtilliden, har holdets cheftræner Glen Riddersholm også kunnet mærke.

Det har hæmmet spillerne så meget, at Sønderjyske har haft, hvad han kalder en vanvittig uge.

- Torsdag havde vi en træning, hvor jeg må erkende, at i de mange år, jeg har været fodboldtræner, kommer den ind i top tre over dårligste træninger, siger han.

Derfor aflyste han fredagens træning for at løfte humøret i truppen og for at få et afbræk.

- Vi lavede noget ude af huset for at skabe smil og humør, for nogle gange kan man tænke så meget, at det bliver en mental blokade, så du simpelthen ikke kan få det, du har i hovedet, ud i benene, siger Riddersholm.

- Jeg siger ikke, det var årsagen til, at vi vandt, men vi havde et udtryk, der gjorde mig fortrøstningsfuld, og det havde jeg også været, selv om vi havde tabt, siger Glen Riddersholm.

Selv om Sønderjyske fik sin første sejr længe, er holdet ikke ude af problemerne endnu, fortæller Riddersholm.

- Vi er ikke ude af det endnu. Vi har stadig mange ting, vi skal lære og lære af, så vi kigger ikke fremad endnu.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Annonce