Annonce
Sport

Sønderjyske-spiller: Sejr betyder meget mentalt

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Sønderjyske har haft en hård periode, og derfor betyder sejren over Esbjerg meget, siger Christian Jakobsen.

Sønderjyske fik søndag sin første sejr i syv kampe, da holdet slog Esbjerg 2-1 på hjemmebane i 3F Superligaen.

Det har været en mentalt hård periode for Sønderjyske-spillerne, og derfor betyder sejren meget, fortæller Christian Jakobsen.

- Sejren betyder rigtig meget. En ting er de tre point, men det betyder også meget mentalt, at vi endelig får en sejr, siger han.

- Vi har slidt lidt i det på det seneste, så det kommer forhåbentlig til at betyde rigtig meget for os, siger han.

At spillerne har været hårdt ramt på selvtilliden, har holdets cheftræner Glen Riddersholm også kunnet mærke.

Det har hæmmet spillerne så meget, at Sønderjyske har haft, hvad han kalder en vanvittig uge.

- Torsdag havde vi en træning, hvor jeg må erkende, at i de mange år, jeg har været fodboldtræner, kommer den ind i top tre over dårligste træninger, siger han.

Derfor aflyste han fredagens træning for at løfte humøret i truppen og for at få et afbræk.

- Vi lavede noget ude af huset for at skabe smil og humør, for nogle gange kan man tænke så meget, at det bliver en mental blokade, så du simpelthen ikke kan få det, du har i hovedet, ud i benene, siger Riddersholm.

- Jeg siger ikke, det var årsagen til, at vi vandt, men vi havde et udtryk, der gjorde mig fortrøstningsfuld, og det havde jeg også været, selv om vi havde tabt, siger Glen Riddersholm.

Selv om Sønderjyske fik sin første sejr længe, er holdet ikke ude af problemerne endnu, fortæller Riddersholm.

- Vi er ikke ude af det endnu. Vi har stadig mange ting, vi skal lære og lære af, så vi kigger ikke fremad endnu.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];