Annonce
Sønderjyske Fodbold

Sønderjyske spillerhandler afhænger af nedrykningsdrama

SønderjyskE-sportschef Hans Jørgen Haysen og cheftræner Glen Riddersholm kan begynde at forberede sig på en tur ud i fodbold-Europa. Foto: Jacob Schultz
Truppen er ikke stærk nok til europæisk fodbold, siger SønderjyskE-sportschef Hans Jørgen Haysen, der først vil have holdet fri af nedrykning.

SønderjyskE kommer ikke til at drøne ud på spillermarkedet i ren lykkerus over onsdagens pokaltriumf.

Det understreger sportschef Hans Jørgen Haysen, som i samme moment medgiver, at truppen lige nu ikke er stærk nok til den tur ud i Europa, der venter holdet efter sejren over AaB i pokalfinalen.

- Nej, den er da ikke klar til Europa lige nu. Men hvis du kigger på, hvordan vi har spillet vores superligakampe på det seneste, har vi brugt rigtig mange folk - også i startopstillingen. Vi har også nogle unge folk, som er på vej ind, så det kan også give dem et boost.

Annonce


Men lige nu er der en stor snak om økonomi rundt omkring, så det bliver det selvfølgelig også i det her tilfælde.

SønderjyskE-sportschef Hans Jørgen Haysen


- Om vi så skal give en eller to flere chancen i vores trup, det kan da godt være. Men lige nu er der en stor snak om økonomi rundt omkring, så det bliver det selvfølgelig også i det her tilfælde, siger Hans Jørgen Haysen til Ritzaus Bureau i kølvandet på onsdagens triumf.

Sportschefen mener, at SønderjyskE vurderet på den seneste måneds kampe har en god trup til at gå ind til et europæisk eventyr, men han vurderer også, at en enkelt kvalitetsspiller eller to vil være tiltrængt.

Lørdag får SønderjyskE besøg af OB, og på onsdag spilles gruppespillets sidste kamp ude mod Lyngby. SønderjyskE er tre point foran Lyngby på den tredjeplads, der sender et hold i direkte nedrykningskampe mod Hobro. Hvis Lyngby sætter point til i lørdagens tidlige kamp mod Silkeborg, kan SønderjyskE sikre endnu en sæson i superligaen med en sejr over OB.

Først når SønderjyskE er helt sikret mod nedrykning, kan sportschefen agere på spillermarkedet.

- Som sportschef er man et skridt eller to foran i forhold til de scenarier, vi kan ryge ud i. Så selvfølgelig har vi holdt nogle ting hen og snakket med nogle, som kan være muligheder, siger han.

- Men den her pokalsejr og så skæbnen i Superligaen bliver afgørende for, hvornår vi eksekverer noget.

Profiler med kontraktudløb

Pokalvindere som Johan Absalonsen, Sebastian Mielitz og Eggert Jonsson har kontraktudløb om en måned.

SønderjyskE kan se frem til et europæisk kvalifikationsspil, der er forandres som følge af coronavirussen.

Fordi SønderjyskE vandt pokalturneringen trækkes holdet ud af de danske kvalifikationskampe i tilfælde af en anden- eller tredjeplads i sin gruppe.

Som pokalvinder indtræder Sønderjyske i den tredje ud af fire kvalifikationsrunder og er dermed kun to sejre fra en plads i turneringens gruppespil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EfB

En Esbjerg-dreng tjekker ud: EfB og Mathias Kristensen skilles efter denne sæson

Aabenraa

Præsten og politikeren fylder 50

Annonce