Annonce
Sport

SønderjyskE straffede Rungsted-fejl

SønderjyskE-spillerne kunne søndag aften sætte sig glade og tilfredse i bussen hjem fra Rungsted. Arkivfoto: Jacob Schultz

SønderjyskE's stærke overtalsspil blev søndag nøglen til succes, da de lyseblå sejrede over ligaetterne. Dermed blev afstanden mellem ligaens nummer et og to mindsket.

Sejr: SønderjyskE fortsatte søndag den gode stime med en usvigelig sikker sejr overligaens etter fra Rungsted.

Det var også gæsterne, der dominerede kampen og allerede efter 13 minutters spil kunne SønderjyskE i deres stærke powerplay bringe sig foran 1-0 ved Mads Lund.

Kort inde i anden periode fik sønderjyderne atter mulighed for at presse Rungsted i powerplay. TJ Moore sendte først pucken mod mål uden held, inden han kort efter kunne lægge op til Steffen Frank, der bragte de lyseblå på 2-0.

Den viste sig, at over- og undertalsspillet blev rigtig vigtig i denne kamp, hvor seks af kampens syv mål blev scoret med en spiller siddende i straffeboksen.

Dette gjaldt også Jordan Pietrus' scoring til 3-0.

Tredje periode blev den målrigeste. Først kunne Rungsted reducere i powerplay, mens Mads Lund i undertal kunne sikre Sønderjyske sejren med mindre end et kvarter igen.

Kampen endte 5-2 med afsluttende scoringer fra TJ Moore og et pyntemål fra Charlie Sarault.

Annonce

Kampen i tal

Rungsted Seier Capital - SønderjyskE 2-5 (0-1, 0-2, 2-2)Målscorere: 0-1 Mads Lund, assist Phil Marinaccio (13.30), 0-2 Steffen Frank, assist TJ Moore (24.01), 0-3 Jordan Pietrus, assist Christian Silfver (36.35), 1-3 Nikolaj Murholt Rosenthal, assist Tyler Fiddler (43.52), 1-4 Mads Lund uassisteret (46.38), 1-5 TJ Moore, assist Frederik Bjerrum (52.43), 2-5 Charlie Sarault, assist Tim Daly (58.36)

Udvisninger: Rungsted 4x2 og 1x10 minutter, SønderjyskE 7x2 minutter

Tilskuere: 1022

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce