Annonce
Sport

SønderjyskE tager til Odense: Bundholdet skal besejres

SønderjyskE-keeper Patrick Galbraith bliver næppe passeret mange gange i Odense fredag aften. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Optakt: Det er top mod bund, når SønderjyskE fredag tager turen til Fyn og mødet med Odense Bulldogs.

Metalligaens nummer to er storfavorit mod et Odense-mandskab, der slet ikke har kunnet få tingene til at fungere på isen i denne sæson.

Fynboerne har blot vundet fire af sine 25 kampe efter den første time og er placeret på en sørgelig sidsteplads blandt ligaens ni hold. Og det er der faktisk heller ikke ret meget at sige til, når man kaster et blik på statistikkerne. Odense har blot formået at score sølle 47 gange i sæsonen hidtil. Altså under to mål i gennemsnit per kamp.

Når fynboerne tilmed kommer til at stå over for Patrick Galbraith og Kasper Krog, der bedømt ud fra de nøgne tal er henholdsvis ligaens næstbedste og fjerdebedste målmand indtil videre, så er der ikke meget, der peger i retning af, at værterne får pucken i nettet mange gange fredag aften.

Sønderjyderne vandt en stensikker sejr på 5-1 over Odense i begyndelsen af november. Alt peger på en ny SønderjyskE-sejr fredag aften. Kampen spilles klokken 19.30.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce