Annonce
Sport

SønderjyskE-træner tager favoritværdighed: Lemvig-kampen er en skal-kamp

- Det er en god chance for at få to point og dermed komme tættere på slutspillet, siger SønderjyskE-træner Kasper Christensen om kampen i Lemvig. Arkivfoto: Ole Nielsen

SønderjyskE skal vinde udekampen mod bundholdet Lemvig. To point bringer sønderjyderne tæt på slutspillet

Sønderborg: SønderjyskE-træner Kasper Christensen tager gerne favoritværdigheden til udekampen mod Lemvig-Thyborøn.

- Med det spil, vi overordnet set har spillet i store dele af sæsonen, så er vi favorit. Det er vi, hvis man ser på spillermateriale, og det er vi, hvis man ser på holdpræstationer i sæsonen, siger Kasper Christensen, inden han udtrykker respekt for oprykkeren.

Han vil dog ikke medgive, at SønderjyskE er så godt som i slutspillet, hvis onsdagens resultater flasker sig.

- Ikke som slutprodukt, men midlertidigt kan man bare kigge på stillingen og sige, at der er afstand, og det er der allerede lidt nu. Men som præmis, at tingene er lukket af, det koncentrerer vi os ikke så meget om, for uanset om vi vinder og kommer på 17 point eller taber og bliver på 15, så er det vores opgave at få skrabet point nok sammen til at komme i slutspillet. Der skal vi måske bruge 24 eller 25 point, og det har vi 12 kampe til at skrabe sammen fra og med i morgen (onsdag, red.), understreger han og medgiver, at SønderjyskE er godt på vej.

- Vi har jo hele tiden meldt ud, at vi synes, at vi godt kunne tillade os at have ambitioner om slutspillet. At omverdenen så ikke har haft samme tro, er en anden snak, siger Christensen, som pointerer, at de positive udsigter hurtigt kan ændre sig.

- Det er vigtigt, at man vinder de kampe, man skal vinde, og Lemvig-kampen er en skal-kamp. Det kan være en svær mental opgave. Det er ikke nemt at komme til Lemvig, og jeg er helt sikker på, at hvis vi spiller på et niveau som mod TTH, så tror jeg ikke, vi vinder, siger træneren om kampen, der starter klokken 19.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce