Annonce
Sønderjyske HH

SønderjyskE-træner: - Vores bedste kamp mod BSH i mange år

De 1858 tilskuere i Skansen gjorde deres for at påvirke kampens resultat og det kunne mærkes på de rokkende tribuner. Foto: Timo Battefeld
Et forspring på fem mål efterfulgt af en tæt kamp, der i sidste ende mundede ud i et tomålsnederlag, gjorde SønderjyskE-træner stolt.

SønderjyskE: SønderjyskE brænder for mange store chancer, og det blev kampafgørende, da sønderjyderne søndag tabte med to mål til Bjerringbro-Silkeborg på hjemmebane. Det skete efter en kamp, hvor hjemmeholdet ellers havde overtaget størstedelen af tiden.

- Det er vores store udfordring. Jeg synes, vi brænder for mange store, chancer. Jeg synes ikke helt, vi får udbyttet af en rigtig, rigtig flot kamp. Vi får ikke gjort det færdigt, og det må vi bare erkende, sagde cheftræner Kasper Christensen efter kampen.

SønderjyskE gik til pause med en tomålsføring efter en første halvleg, der primært blev spillet på hjemmeholdets principper.

Annonce

Burde have ført med mere

Det var dog ikke kun skuffelsen, der fyldte, da cheftræneren efter kampen gjorde status. Det gjorde også en udpræget stolthed over, at hans unge hold kom blæsende ud fra start og satte de rutinerede gæster på noget af en prøve.

- Jeg synes grundlæggende, at vi skaber det, vi skal, og vi har godt styr på dem defensivt. Det er den bedste kamp, vi har spillet mod BSH i mange, mange år.

- Jeg er utroligt stolt og glad over indsatsen. Vi søgte et udtryk, der var med til at blæse alle bagud i hallen, og det synes jeg, vi gjorde. Vi spiller en superflot kamp, men det blev bare sådan en kamp, hvor marginalerne ikke lige sprang over på vores side, siger han.

Derfor mener cheftræneren da også, at pilen kun peger på holdet selv, når der skal findes en årsag til nederlaget.

- Da vi fører 6-2, synes jeg, vi har gjort det fantastisk - det skal siges, at Josip (Cavar, red) redder rigtig mange, store chancer - men jeg står med en fornemmelse af, vi skal op og føre 10-2 eller 10-3 i den periode. Der brænder vi utroligt mange store chancer, så da det går fra 6-2 til 6-6, synes jeg, vi skal være længere foran.

SønderjyskE skal i ilden igen fredag, når turen går til Kolding, hvor KIF venter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];