Annonce
Sønderjyske HH

SønderjyskE-trænerens afklarede reserve stiler efter fast plads i startopstillingen

Fredericias Nikolaj Mehl slap forbi Oliver Eggert i mandagens kamp, men Eggert har vist sig som en stærk indskifter både defensivt og offensivt for SønderjyskE. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Oliver Eggert ved godt, at Aaron Mensing er klart førstevalg på venstre back hos SønderjyskE, men han er afklaret med sin rolle og håber på en fast plads, når Mensing forlader klubben til sommer. Christian Jensens skade kan sætte en rokade i gang, der giver Eggert startplads mod Mors-Thy.

SØNDERJYSKE: To gode grunde.

Der er i hvert fald to gode grunde, hvis SønderjyskE-træner Kasper Christensen sætter sig ned og skriver julekort til Oliver Eggert allerede nu.

For det første er det nok ved at være tid, hvis brevet skal stå frem med det firma, der administrerer den slags i det danske dronningerige for tiden.

For det andet har træneren al mulig grund til at sende en varm hilsen til Eggert.

Venstrebacken er et helt naturligt andetvalg efter Aaron Mensing, men stort set hver gang den 24-årige sønderjyde bliver sendt i kamp, løser han presserende opgaver for sit hold. Og så affinder han sig med sin aktuelle rolle i truppen.

- Lige nu er jeg egentlig godt tilfreds med den. Det betyder ikke så meget for mig, om jeg starter inde. Det har jeg også haft en snak med Kasper om. Jeg får lov til at spille de minutter, jeg skal. For mig er det lige meget, om det er i starten af kampen, eller om det er mod slutningen. Det er måske mere afgørende mod slutningen af kampene, så lige på det punkt er det lidt lige meget for mig, om jeg starter, siger Oliver Eggert.

- Det er altid et klap på skulderen, hvis man starter inde, men nu har jeg haft den snak med Kasper. Det er ikke, fordi jeg ikke spiller godt, at jeg ikke starter inde.

Annonce

optakt

Håndbold, herreligaen

Torsdag kl. 20.00: SønderjyskE - Mors-Thy

SønderjyskE: Christian Jensen er knæskadet. Frederik Ladefoged fik comeback mod Fredericia

TV: TV2 Sport

JV tipper: 32-29

Svært med Mensing

Oliver Eggert scorede seks gange, da SønderjyskE vandt mandagens målfest i Fredericia med 38-35.

Han kom på banen midtvejs i første halvleg, og han indledte med tre hurtige scoringer og trak et straffekast. Eggert var med til at vende kampen til sønderjydernes fordel.

Og hvem ved, måske kan Oliver Eggert spille sig til en plads i startopstillingen, når Aaron Mensing skifter til TTH Holstebro efter denne sæson?

- Jeg håber da på, at jeg starter efter sommer. Nu er det svært med Mensing, fordi han har spillet så mange gode sæsoner, men efter sommer håber jeg da, at jeg kan blive førstevalg, siger Eggert, der har et klart krav til torsdagens kamp mod Mors-Thy.

- Efter min mening skal vi bare have to point torsdag.

Højrefløjen er skadet

Cheftræner Kasper Christensen får brug for Oliver Eggerts gode form i torsdagens kamp mod Mors-Thy.

I Fredericia udgik Christian Jensen med en knæskade, og træneren sendte Mensing over på højre back og Jon Andersen ud på højre fløj. Vælger han den løsning igen, er Oliver Eggert på vej ind i startopstillingen.

SønderjyskE har ikke overblik over omfanget af Christian Jensens skade, men han er helt sikkert ikke med torsdag.

- Han skal undersøges torsdag, men han er som minimum ude i de næste uger og måske også mere, lyder det fra Kasper Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
EfB

Lars Olsen: Defensiven skal styrkes

Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce