Annonce
forside

Sønderjyske Ungdoms Dame Ynglinge i Divisionen!!!

Kvalifikation til Divisionen, Dame Ynglinge:

Sønderjyske Ungdom – Bredebro 35-9 (16-5) Julie Høi-Nielsen 6, Maria Terp 5, Dagmar Clausen 5, Rikke Petersen 5, Louise Krøyer 4, Kristina Matzen 3, Rikke Wildenschild 3, Signe Brodal 2 og Nanna Larsen 2

Det lykkedes i weekenden for Sønderjyske Ungdoms Dame Ynglinge at kvalificere sig til den bedste række i Danmark, nemlig Divisionen. Lodtrækningen havde faldet ud til vores fordel, idet Frederikshavn som vi også oprindelig var i pulje med, måtte se sig nødsaget til at trække deres hold. Dermed var vi kun to hold tilbage i puljen, nemlig Bredebro og os. En på papiret god lodtrækning, men en ting er lodtrækning, en anden ting er at levere varen. Men alle bekymringer blev bragt til skamme af et yderst motiveret SU hold. Der blev lynhurtigt skabt et solidt forspring som ligeså stille blev øget. Uden at spille over evne, men med et godt fighter hjerte, kunne vi gå til halvleg foran med 11 mål. Udfordringen bestod i at være fokuseret i 2.halvleg og fortsætte derudad. Pigerne sprudlede i 2.halvleg og målene strømmede ind. Det blev til en rekordsejr på 35-9, trods det at vi stadigvæk er langt fra det niveau, som vi stræber efter. Men denne dag var der for stor forskel på de to hold og dermed endte det med en sejr på 26 mål! Vi er lykkelige for at have kvalificeret os til divisionen, som har været vores mål fra starten af. Forude venter der os en masse gode håndboldkampe, mod de bedste hold i Jylland. Vi er stadigvæk et pænt stykke efter top 10 i Jylland, men forhåbentlig kan vi lave en overraskelse eller to i løbet af sæsonen..:)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Kolding For abonnenter

- At lukke en havn... det er sgu da ikke noget, man bare lige gør

Annonce