Annonce
forside

Sønderjyske Ungdoms Dame Ynglinge i Divisionen!!!

Kvalifikation til Divisionen, Dame Ynglinge:

Sønderjyske Ungdom – Bredebro 35-9 (16-5) Julie Høi-Nielsen 6, Maria Terp 5, Dagmar Clausen 5, Rikke Petersen 5, Louise Krøyer 4, Kristina Matzen 3, Rikke Wildenschild 3, Signe Brodal 2 og Nanna Larsen 2

Det lykkedes i weekenden for Sønderjyske Ungdoms Dame Ynglinge at kvalificere sig til den bedste række i Danmark, nemlig Divisionen. Lodtrækningen havde faldet ud til vores fordel, idet Frederikshavn som vi også oprindelig var i pulje med, måtte se sig nødsaget til at trække deres hold. Dermed var vi kun to hold tilbage i puljen, nemlig Bredebro og os. En på papiret god lodtrækning, men en ting er lodtrækning, en anden ting er at levere varen. Men alle bekymringer blev bragt til skamme af et yderst motiveret SU hold. Der blev lynhurtigt skabt et solidt forspring som ligeså stille blev øget. Uden at spille over evne, men med et godt fighter hjerte, kunne vi gå til halvleg foran med 11 mål. Udfordringen bestod i at være fokuseret i 2.halvleg og fortsætte derudad. Pigerne sprudlede i 2.halvleg og målene strømmede ind. Det blev til en rekordsejr på 35-9, trods det at vi stadigvæk er langt fra det niveau, som vi stræber efter. Men denne dag var der for stor forskel på de to hold og dermed endte det med en sejr på 26 mål! Vi er lykkelige for at have kvalificeret os til divisionen, som har været vores mål fra starten af. Forude venter der os en masse gode håndboldkampe, mod de bedste hold i Jylland. Vi er stadigvæk et pænt stykke efter top 10 i Jylland, men forhåbentlig kan vi lave en overraskelse eller to i løbet af sæsonen..:)

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Sydjylland

Efter økonomisk rygstød: Nu håber Esbjerg-center at tiltrække unge forskere

Annonce