Annonce
SønderjyskE Ishockey

SønderjyskE væltede bundholdet omkuld

SønderjyskE besejrede fredag aften Odense på udebane. Kampen reelt blev afgjort i anden periode, hvor Sønderjyske scorede tre gange. Foto: Frederik Steen Nordhagen

SønderjyskE: Bundholdets gode stime på hjemmebane blev stoppet.

SønderjyskE gik ikke i fælden.

Odense havde inden fredag vundet sine fem seneste hjemmekampe.

Og Odense havde vundet seks af de foregående ti kampe mod SønderjyskE.

Med en sejr på 4-0 fik SønderjyskE rettet op på den statistik.

Det skete i øvrigt med solid opbakning til SønderjyskE, på trods af at det var en udekamp. Der var flere hundrede tilhængere i lyseblåt på de røde sæder i Odense fredag aften.

Første periode gav ingen scoringer, men udeholdets fans skulle ikke vente længe efter første pause på sønderjyske mål.

32 sekunder inde i anden periode bragte MacGregor Sharp sit hold på 1-0, assisteret af Rasmus Lyø.

Under et halvt minut senere blev det 2-0 ved Mads Lund.

Ti minutter senere blev det endnu sjovere at være sønderjyde i Odense. Mathias Borring Hansen blev noteret for et måloplæg, da Phil Lane scorede til 3-0.

I kampens sidste minutter udbyggede Konsta Mäkkinen føringen yderligere.

SønderjyskE tog alle tre point med hjem til Vojens.

Samtidig vandt Herning over Frederikshavn. De to resultater betyder, at Herning er på andenpladsen med 72 point, mens SønderjyskE er på tredjepladsen med samme antal point. Frederikshavn på fjerdepladsen er otte point bagefter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce